“ΕΑΝ…”: Αυτό είναι το κόμμα του Κανελλόπουλου που θα αναλάβει πρόεδρος στους “Έλληνες” του Κασιδιάρη

“ΕΑΝ…”: Αυτό είναι το κόμμα του Κανελλόπουλου που θα αναλάβει πρόεδρος στους “Έλληνες” του Κασιδιάρη

Έτοιμος να αναλάβει πρόεδρος στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, “Έλληνες για την Πατρίδα” φέρεται να είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Η ανάληψη της προεδρίας του ακραίου εθνικιστικού πολιτικού σχηματισμού γίνεται αφενός ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, αφετέρου όμως λόγω της δικαστικής μάχης που θα δοθεί στις αρχές Μαΐου στο Α1’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οπότε και θα κριθεί ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

“ΕΑΝ…”: Αυτό είναι το κόμμα του Κανελλόπουλου που θα αναλάβει πρόεδρος στους “Έλληνες” του Κασιδιάρη
Τι είναι το κόμμα “ΕΑΝ…”
Ωστόσο, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε ήδη συστήσει το κόμμα “ΕΑΝ…”, το οποίο όμως δεν έχει καταφέρει να έχει την “απαιτούμενη απήχηση” σε όλη την Ελλαδα. Κοινώς, δεν το ήξερε άνθρωπος…

Μια βόλτα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος μπορεί να πείσει τον καθένα για την ταύτιση απόψεων με τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τη Χρυσή Αυγή, αφού οι… προγραμματικές δηλώσεις αφορούν αποκλειστικά τους μετανάστες και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Το “ΕΑΝ…” αυτοαναφέρεται ως “μονόδρομος και διακαής πόθος της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού. Αναγγέλλοντες προς τον Ελληνικόν Λαό, την ίδρυση νέου Κόμματος, έχομεν την βεβαιότητα ότι αναγγέλλομεν ευχάριστη είδηση”.

Στόχος του “ΕΑΝ…” είναι η Ελλάδα να γίνει ένα κράτος:

“-που θα εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,

-που με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,

-που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,

-που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,

-που θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,

-που θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,

-που με νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές αυτής, ως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών”.

Φυσικά, το λεξιλόγιο αλλά και η χρήση της καθαρεύουσας αποτελεί… πόλο έλξης για τα… ευήκοα ώτα πάσης φύσεως ακροδεξιών και φιλοχουντικών ακροατών.

Και περνάμε στο τι σημαίνει το “ΕΑΝ…”. Όχι, δεν είναι αρχικά κάποιων λέξεων, αλλά ο σύνδεσμος που υποδηλώνει υπόθεση, στη γραμματική!

“ΕΑΝ όλα αυτά μιλούν στην ψυχή σας!

ΕΑΝ όλα αυτά είναι και η δική σας επιθυμία!

ΕΑΝ συμμερίζεσθε τις ιδέες μας, τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας, σας καλούμε να στρατευθείτε στο πλευρό μας, για την ανατροπή με νόμιμα μέσα του σημερινού διεφθαρμένου Καθεστώτος, όμοιο του οποίου, ουδέποτε εις το παρελθόν εγνώρισε ο τόπος”, αναφέρεται στη δήλωση του κόμματος.

Τα όσα περιγράφονταν στο καταστατικό του κόμματος του πρώην εισαγγελέα, ακούγονταν πολύ ενδιαφέροντα στα αυτιά των παρευρισκομένων σε καφενείο της περιοχής, όπου άρχισε να χτίζεται η “σχέση” μεταξύ του επικεφαλής του ΕΑΝ και των φίλων των “Ελλήνων”.

Ποιος είναι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Με καταγωγή απο την Κέρτεζη Καλαβρύτων, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος έφτασε μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Τα τρία του αδέλφια ασχολούνται και αυτά με τα νομικά, καθώς ο ένας είναι δικηγόρος, ο άλλος ανώτατος δικαστής και ο τρίτος πρώην αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ έχει και τρεις αδελφές.

Λάτρης της ελληνικής γλώσσας και δη της καθαρεύουσας, διατέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας στην Πάτρα, διαβάζει πολλή Ιστορία και έχει πάθος με το ποδόσφαιρο.

Στην ερώτηση που δέχτηκε από το dikastiko.gr για το πώς θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή “εικονικής ηγεσίας” προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις του τελευταίου νόμου, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από το dikastiko, σχεδόν κάγχασε. “Ε όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ