Δήμος Αθηναίων: Χυδαιότητα Δούκα για τους αστυνομικούς

Δούκας

Ο δήμαρχος Αθηναίων χρησιμοποίησε μία προσβλητική φράση για τους αστυνομικούς

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι των Εξαρχείων, ο δήμαρχος της πόλης, Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης που είχε με μια κάτοικο, ακούγεται να λέει σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: «Είδατε εδώ μέσα γκλοπ μπάτσου;».

Όπως ήταν λογικό, η φράση του αυτή δημιούργησε αντιδράσεις, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας να εκδίδει ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «καταδικαστέα προσβλητική συμπεριφορά».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη ΔΟΥΚΑ, προς το σύνολο των Αστυνομικών της Χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη «μπάτσοι». Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος, αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου Αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων «προοδευτικών» και όχι μόνο.

Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι «οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων»…» προσθέτει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Η παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη

Θέση πήρε και ο Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας πως «ο Δημαρχος Αθηναίων, εκτός του ότι δεν ελέγχει την κατάσταση στο ΔΣ, δυστυχώς χρησιμοποιεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό «μπάτσος», λέγοντας επι λέξει «είδατε εδώ μέσα γκλοπ Μπάτσου;», προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ