Βορίδης για Ανδρουλάκη: «Αδιανόητο να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος»

Βορίδης για Ανδρουλάκη: «Αδιανόητο να μην είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος»

“Τα όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης” είναι πολιτικά παράδοξα, αδιανόητα” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ 100,3”. “Κάνεις δεν διανοήθηκε να πει στον επικεφαλής του πρώτου κόμματος ότι δεν θα είναι ο πρωθυπουργός” ανέφερε, φέρνοντας το παράδειγμα των κυβερνήσεων συνεργασίας σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία.Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε την εκτίμηση ότι “ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μπει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας, για αυτό βάζει όρους που γνωρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί”.

Σχολίασε, πάντως, ότι η συζήτηση αυτή είναι στο κενό, καθώς η Νέα Δημοκρατία θα έχει αυτοδυναμία.

 

«Στόχος μας ο περιορισμός των πληθωριστικών πιέσεων»

“Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνθέτες δράσεις που έχουν σκοπό να περιορίσουν την πληθωριστική επίπτωση – που δεν είναι τοπικό φαινόμενο – στους Έλληνες πολίτες”, ανέφερε, εξάλλου, ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σκοπός του “καλαθιού του νοικοκυριού” είναι να υπάρχουν προϊόντα στα οποία μπορεί μία οικογένεια να έχει πρόσβαση χωρίς να επηρεάζεται από την άνοδο του πληθωρισμού, όπως και το market pass έρχεται να καλύψει το κομμάτι αυτό.

Στόχος – εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης – είναι να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις σε αγαθά που είναι υψηλής κατανάλωσης και να ενισχυθεί το εισόδημα που πηγαίνει για την αγορά αυτών των αγαθών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ