Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στην 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσαν Τσιτλακίδης – Τουρούτσικας

Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στην 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσαν Τσιτλακίδης – Τουρούτσικας

Την 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα επισκέφθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εκεί την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας.

Η επίσκεψή της είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς στη συγκεκριμένη Μοίρα είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη F-4 Phantom II και στην οποία υπηρετούσαν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, που χάθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

 

«Ήθελα να έρθω να επισκεφθώ τους συναδέλφους τους όχι για να τους παρηγορήσω, αφού έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε, πολύ περισσότερη από εμάς. Αλλά για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που προστατεύετε την πατρίδα με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία, αποτελεσματικότητα» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου, που ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της Μονάδας. «Η προσφορά του έμψυχου δυναμικού, η πίστη σε αυτό που κάνετε. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας. Είμαστε περήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας» πρόσθεσε.

Αναλυτικά η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας

«Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που χάθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Είχα πει τότε στον Σμήναρχο Αβραάμ Καζαντζόγλου, Διοικητή της Μοίρας, ότι ήθελα να έρθω να επισκεφθώ τους συναδέλφους τους όχι για να τους παρηγορήσω, αφού έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε, πολύ περισσότερη από εμάς. Αλλά για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που προστατεύετε την πατρίδα με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία, αποτελεσματικότητα – δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να το περιγράψω. Και δεν είναι μόνον οι πιλότοι, είναι και οι μηχανικοί, είναι όλο το προσωπικό.

Όπως έγινε σαφές και από την παρουσίαση που έκανε τώρα ο Διοικητής, τα περισσότερα από όσα καλά γίνονται στη χώρα μας, που πέρασε μια τεράστια οικονομική κρίση και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, οφείλονται στο έμψυχο δυναμικό. Και αυτό που εσείς προσφέρετε είναι πολύτιμο και κάνει τη διαφορά. Η προσφορά του έμψυχου δυναμικού, η πίστη σε αυτό που κάνετε.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας. Είμαστε περήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Να είστε πάντα καλά και να έχετε δύναμη».

andravida1
andravida2
andravida3
andravida4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ