Πρώτη συνάντηση Δένδια με τον νέο ΥΠΕΞ της Κύπρου – Αντιδράσεις για την συνάντηση Κόμπου με τον πρέσβη της Ρωσίας

Νίκος Δένδιας

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αύριο στις 14:00, κατά την πρώτη επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, μετά το πέρας του οποίου θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, περί ώρα 15:30, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

“Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και του συντονισμού των δύο χωρών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Οι συνομιλίες κατά την ανωτέρω επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων”, προσθέτει.

Η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια πάντως, δεν είναι η πρώτη του νέου ΥΠΕΞ της Κύπρου. Προηγήθηκε η συνάντησή του με τον πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία, παρά την εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που στηλίτευσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχαηλίδης.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ