Πιερρακάκης: «Σκοτώνει» τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Πιερρακάκης: «Σκοτώνει» τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Απάντηση στην πρόταση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Σχολιάζοντας τα περί πρωθυπουργού «κοινής αποδοχής», ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «η πρόταση αυτή παραβιάζει ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κεκτημένο, το οποίο είναι ο πρωθυπουργός να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος οποτεδήποτε υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Πιστεύω ότι στην δική μας περίπτωση θα είμαστε αυτοδύναμοι».

Επεσήμανε επίσης ότι «η πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη είναι το μόνο που εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, έγιναν λάθη αλλά η διαφορά του είναι η αναγνώριση, διότι ποτέ δεν υπήρχε συγγνώμη στα πρωθυπουργικά χείλη και έρχεται ως μάθημα ως μια διαρκής αναγνώριση ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε για να βγάλουμε την χώρα από όλα τα προβλήματα τα οποία συσσωρεύτηκαν εδώ και δεκαετίες».

 

Για τα Τέμπη: «Έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και είπε ότι «με το δυστύχημα στα Τέμπη διαπιστώνουμε ότι κομμάτια της πολιτείας δεν έχουν φτάσει εκεί που πρέπει στον 21ο αιώνα. Έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ