Οι ευρωεκλογές, τα μηνύματα στα κόμματα και πως θα επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό

Ευρωκοινοβούλιο

Η κάλπη της 9ης Ιουνίου θα δώσει πολλαπλά μηνύματα στα κοινοβουλευτικά κόμματα

Η πολιτική αντιπαράθεση έχει ήδη ανάψει και θα οξύνεται συνεχώς μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα οξύνεται. Προφανώς, η εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική για την ισορροπία στο εσωτερικό των κομμάτων. Ωστόσο, το διακύβευμα είναι εξίσου σημαντικό με αυτό των εθνικών εκλογών και ενδέχεται να επηρεάσει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.

Η επόμενη μέρα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσει στην συσπείρωση, διατυπνίζοντας την σημασία της κάλπης της 9ης Ιουνίου και αποσκοπώντας σε ένα ποσοστό της τάξης του 30% τουλάχιστον. Με τον τρόπο αυτόν δεν θα τον αμφισβητήσει η αντιπολίτευση, συνεχίζοντας με ασφάλεια το κυβερνητικό του έργο. Αντιθέτως, με ένα ποσοστό κάτω από 30%, η αντιπολίτευση θα θεωρήσει πως αποδίδει η τοξικότητα και θα οξύνει τις επιθέσεις.

Για τα υπόλοιπα κόμματα οι ευρωεκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Το διακύβευμα των εκλογών είναι πως η χώρα θα αποκτήσει αντιπολίτευση. Ωστόσο, για το εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι εξίσου απλά. Για το μεν ΠΑΣΟΚ μία τρίτη θέση θα επιφέρει γκρίνια και ζήτημα ηγεσίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ η περίοδος χάριτος στον Στέφανο Κασσελάκη θα λήξει επίσημα και ανάλογα με το ποσοστό που θα κερδίσει, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θα καθορίσουν την στρατηγική τους. Με μειωμένα ποσοστα, θα έχει γκρίναι μέχρι τις Εθνικές Εκλογές, ενώ η τρίτη θέση θα σημάνει το τέλος του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως το τέλος της πολιτικής του καριέρας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ