Ο Τσακαλώτος δίνει χέρι συμπόρευσης στην Αχτσιόγλου

Τσακαλώτος

Εφικτός στόχος η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους 6+6 της Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει ελπίδα του για συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας με στόχο την ανασυγκρότηση μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τώρα πρέπει να παράγουμε πολιτική

Ιδιαίτερα ο κ. Τσακαλώτος, στάθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και στην ατζέντα για τα φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας, όπως επεσήμανε: «Όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγαμε, πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτήν την χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι για την χώρα στα συντρίμμια του παλιού εμφυλίου. Ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, όσοι φύγαμε φύγαμε, τώρα πρέπει να παράγουμε πολιτική».

Χέρι συμπόρευσης με Αχτσιόγλου

Στο ερώτημα για τυχόν συμπόρευση με την ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου, επιβεβαίωσε πως «θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχε μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές».

«Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (ενν. βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας»

Στρατηγικές κινήσεις

Από τη στιγμή αποχώρησης του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζυγίζει τις δυνάμεις του. Γνωρίζει πολύ καλά πως πλέον για να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα, χρειάζεται την Έφη Αχτσιόγλου. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνει χέρι συμπόρευσης προς την ομάδα της κ. Αχστιόγλου, γνωρίζοντας καλά την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ