Νέα Αριστερά: Σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος

Τσακαλώτος

Βάζοντας στο Στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντας του ευθύνες για την εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανοίγοντας τον δρόμο για συνεργασίες 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έριξε τα βέλη του τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποκάλυψε πως είναι θετικός σε συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε εκτενώς στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική, όχι μόνο για τα τελευταία γεγονότα, αλλά και για την στρατηγική που ακολούθησαν προεκλογικά. Όπως επεσήμανε: «Υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη διάσπαση. Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις (…). Προφανώς, δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης για αυτό, να είμαι ξεκάθαρος. Προφανώς, κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ του ’19 και του ’23. Έχουμε όλη ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμάνε τις μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

Ναι στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στην ερώτηση εάν δηλαδή θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης των δύο φορέων, υπογραμμίζοντας πως: «Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ