Κέρδος για τη δημοκρατία η διάλυση ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Κασσελάκης

Πως η προδιαγεγραμμένη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και έναρξη μια νέας πολιτικής περιόδου

Έχει γίνει πλέον καθημερινή ρουτίνα, η επικαιρότητα με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τα συντροφικά μαχαιρώματα. Κόντρες γεμάτες ίντριγκα, τοξικότητα, προσωπικές επιθέσεις και δολοφονίες χαρακτήρων.

Μην σας εκπλήσσουν τα γεγονότα. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον αντιμετωπίζει την ίδια του την ύπαρξη, με τον τρόπο που αντιμετώπιζε τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πρόκειται για έναν πολιτικό σχηματισμό που μόλυνε με δηλητήριο την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, φανάτιζε και τελικά δίχαζε. Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα μετατράπηκε σε ένα βαρίδιο για τη δημοκρατία.

Λαϊκισμός

Ο σύγχρονος ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, γιγαντώθηκε εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση. Μέσα σε ρεσιτάλ από τα γνωστά συνθήματα μίσους και διχασμού, τα λαϊκά δικαστήρια, έως την υποκίνηση του ξυλοδαρμού του Κωστή Χατζηδάκη και τις απειλές για κρεμάλες. Όταν έγινε κυβέρνηση, με τη «περήφανη διαπραγμάτευση», έφερε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και παράταση της κρίσης, μετά από ένα διχαστικό δημοψήφισμα, το οποίο το χρησιμοποίησε για να «καθαρίσει» το κόμμα του από τα στελέχη που αντιδρούσαν. Ο ακραίος λαϊκισμός συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, με κύριο εκφραστή του τον σημερινό πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.

Χειραγώγηση και Fake News

Διαθέτοντας έναν στρατό από εκατοντάδες λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, δεκάδες από τους οποίους μπορούσαν να ανήκουν σε ένα πρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε στο ίντερνετ. Τα Hashtags, από την γνωστή «υπόγα», γίνονταν trends, ενώ τα Fake News τα διέδιδαν ταχύτατα και συνεχόμενα, ώστε να γίνουν πιστευτά, χειραγωγώντας τη κοινή γνώμη, ιδίως του «απολίτικ και εναλλακτικού κοινού». Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυρίαρχος του διαδικτύου και με την υποστήριξη των δικών του ΜΜΕ, μπορούσε να υποστηρίξει με θέρμη ό, τι ήθελε, όσο απίστευτο και αν φαινόταν. Όλα αυτά ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πρόσφατα ήρθε η επιβεβαίωση δια στόματος Πάνου Σκουρλέτη.

Προσωπικές επιθέσεις και δολοφονίες χαρακτήρων   

Μέσω του διαδικτύου με τον στρατό των τρολ, των Fake News, και των ΜΜΕ που υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδίδονταν συχνά σε προσωπικές επιθέσεις, που αρκετές φορές έφταναν και στις δολοφονίες χαρακτήρων, ιδιαίτερα όταν ο «στόχος» εξέθετε το κόμμα. Μάλιστα, αρκετές φορές, έφταναν στο σημείο της υποκίνησης βίας, ενώ συνηθισμένες, ως μέσο προπαγάνδας, ήταν η στοχοποίηση των συζύγων των πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτές τις μεθόδους τις είδαμε και στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, με τις χυδαίες επιθέσεις στην Έφη Αχτσιόγλου.

Νεοσταλινικό μόρφωμα

Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στην δημοκρατία και χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να βρίσκεται στην εξουσία και την επικαιρότητα. Οι μέθοδοι του ταιριάζουν σε άλλα, μακρινά καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό νεοναζιστικό μόρφωμα, με ολοκληρωτικές τάσεις. Αυτές είναι και οι διαχρονικές του εσωστρέφειες που πλέον βγαίνουν στην επιφάνεια.

Πολακισμός

Όλες αυτές οι «πολιτικές εκφράσεις» είναι γνωστές ως «πολακισμός». Ο έλεγχος του κόμματος, η χειραγώγηση, τα Fake News, η τοξικότητα, ο διχασμός, το μίσος προέρχονται από τον «Αψύ Κρητικό». Ο πόλεμος στο εσωτερικό του κόμματος, που οδηγεί στη διάσπαση, είναι έργο του Παύλου Πολάκη. Ο ολοκληρωτισμός, βρίσκει τη θέση του στην ελληνική πολιτική σκηνή στον ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό και η διάλυση του είναι λύτρωση και κέρδος για την Ελληνική Δημοκρατία.

Το νέο πολιτικό σύστημα

Προφανώς, για να λειτουργήσει η δημοκρατία, χρειάζεται η πολυφωνία. Χρειάζονται κόμματα με θέσεις, ικανά για διάλογο. Η απουσία, του ολοκληρωτικού ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον πολιτικό διάλογο και τον σεβασμό. Φυσικά, ως διάλυση εννοείται το τέλος των εκφραστών της τοξικότητας. Το υγιές πολιτικό κομμάτι του κόμματος έχει μέλλον στην πολιτική ζωή, ίσως με έναν διαφορετικό πολιτικό σχηματισμό και όνομα, βάζοντας την ταφόπλακα σε αυτό το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο μόρφωμα, στο οποίο ο σημερινός του πρόεδρος, αναδύει την χειρότερη μορφή του, υπό την καθοδήγηση του Πολάκη. Αλλά και η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται έναν δυνατό αντίπαλο, που θα την κάνει καλύτερη με δημιουργική αντιπολίτευση, χρειάζεται ένα νέο δίπολο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ