Κασσελάκης: Αρνείται το debate και συνεργάζεται με Παππά

Κασσελάκης Παππάς
Χρήστος Μυτιλινιός – Νίκος Μιχαλόπουλος

Παππάς ο μεγάλος νικητής των εκλογών και μάλλον πρόεδρος Κ.Ο. για να υπάρξει ομαλή μετάβαση

Είχε προηγηθεί η συνάντηση τους το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μετά την οποία ο Νίκος Παππάς εξέφρασε επίσημα την στήριξη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παρατάξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές ότι ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης. Στέφανε, καλή δύναμη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προδεευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε την κοινή τους δήλωση:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη. Υπερασπιζόμαστε · την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. · την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία. Ξανακερδίζουμε · τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα. · τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Αρνείται κατηγορηματικά το Debate με την Έφη Αχτσιόγλου

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε εντέχνως το ενδεχόμενο Debate με την Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, στην οποία επισημαίνει: Debate με τον Κ.Μητσοτάκη.
Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.
Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία.

Παρασκήνιο 

Προφανώς, πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το εύρος της συζήτησης τους, ωστόσο φαίνεται πως επικεντρώθηκαν στις εσωκομματικές εξελίξεις. Ενδεχομένως, με το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έχει κοινοβουλευτική παρουσία, Ο Νίκος Παππάς να ζήτησε να οριστεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και φυσικά να το πήρε με την επίσημη δήλωση στήριξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ