Φωτεινή Πιπιλή: Τραπεζάκια επιτέλους “μέσα”!

Φωτεινή Πιπιλή: Τραπεζάκια επιτέλους “μέσα”!

Η Βουλευτής Ά Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινή Πιπιλή γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης της στο Facebook την παρέμβαση της, περί παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις εστίασης, που καταλαμβάνουν παράνομα πεζοδρόμια και πλατείες, πετυχαίνοντας να γίνει νόμος έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Ειδικότερα η ανάρτηση της κ. Πιπιλή:

Τραπεζάκια επιτέλους “μέσα”!

Εύγε μας!

Ως και Βασιλικό Διάταγμα του 1958 καταφέραμε να αλλάξουμε!
Ξεκινάω έτσι εντυπωσιακά, για να σας ανακοινώσω πως μια σημαντική Κοινοβουλευτική παρέμβαση μου που αφορά στο σύνολο των καταταλαιπωρημένων πολιτών και υπέρ της αποτελεσματικής λειτουργίας των Δήμων, έγινε νόμος!
Με δυο κουβέντες: Αυτή η προκλητική και συνεχιζόμενη συμπεριφορά πολλών επιχειρηματιών εστίασης που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους, με αμέτρητα τραπεζοκαθίσματα, χωρίς ουσιαστική τιμωρία γιατί το πρόστιμο ήταν χαμηλότερο από τα υπερβολικά κέρδη της παρανομίας, τελείωσε!
Νάναι καλά ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Με το άρθρο 50, του Νόμου 5027, που ψηφίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, καταργείται το Βασιλικό Διάταγμα του 58’ και επιτέλους, όταν διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση παράνομης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, αφαιρείται η άδεια χρήσης για 6 μήνες (!) και στην περίπτωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ορίζεται πλέον και η σφράγιση από 1 έως 5 ημέρες!
Επιτέλους, έλα να τελειώνουμε!
Είχα κάνει Επίκαιρη Ερώτηση, στις 3/1/2023, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα «Επιβολή ποινής σφράγισης για τις κατ’ επανάληψιν παραβατικές επιχειρήσεις εστίασης».
Τον πολύχρονο αγώνα μου για την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από πάσης φύσεως παράνομες καταλήψεις, είτε από τραπεζοκαθίσματα, παρκαρισμένες μηχανάρες, περίπτερα “σούπερ μάρκετ”, τις γνωρίζετε. Την αφορμή για αυτή την Επίκαιρή μου, την έδωσε η ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ, υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πως επιτέλους να υπάρξει ουσιαστική τιμωρία.
Όταν του σφραγίσεις του αλλουνού το μαγαζί, τα ψέματα τελειώνουν!

Υ.Γ. Άργησα να δημοσιοποιήσω το θέμα, γιατί συνέπεσε η ψήφιση του Νόμου με την τραγωδία στα Τέμπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ