Διάψευση Μαρινάκη: «Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη»

Διάψευση Μαρινάκη: «Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη»

Στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του δυστυχήματος στην Λιβύη.

Δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ

Αναφερόμενος σε αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για δυστύχημα, ενώ η κυβέρνηση συνέλεξε πληροφορίες. Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη, το διαψεύδουμε αυτό και εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τον κ. Φλώρο» απάντησε σε σχετική ερώτηση, λέγοντας ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν κινείται με δημοσιογραφικούς όρους. Μόλις υπήρξε ενημέρωση, άμεσα ενημερωθήκαμε όλοι για την τραγική έκβαση του δυστυχήματος.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο» για ανασχηματισμό, είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κ. Δένδια. Παράλληλα, ζήτησε να μην μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην πολιτική αντιπαράθεση. «Εϊναι κρίσιμο και σημαντικό για τη χώρα μας να αφήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση».

Ερωτηθείς για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και εάν υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία, έκανε λόγο για ανθρωπιστική αποστολή και με βάση και την πραγματικότητα και το γεγονός ότι συγκρούστηκε με όχημα που επέβαινε οικογένεια με παιδιά, πρόκειται για δυστύχημα. «Δεν μπορώ να σας παραθέσω επιμέρους λεπτομέρειες. Έχουμε συνεχή ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας και μένουμε σε αυτή. Υπάρχουν ερωτήματα, απαντά το υπουργείο Άμυνας και η ηγεσία του στρατεύματος και εξάγονται τα σχετικά συμπεράσματα».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα κάτωθι ζητήματα: 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 21 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στο Yale, ενώ την ίδια ημέρα θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Αύριο, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί ακόμη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακόμη, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου για τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει, ούτε πρέπει να πάρει θέση στην εσωκομματική διαδικασία ενός άλλου κόμματος. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι στόχος είναι η χώρα να αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση. Επίσης, χαρακτήρισε θετική και την ανοιχτή διαδικασία και τη συμμετοχή. «Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία μηνύματος στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παίρνει τα μηνύματα της κοινωνίας. Χρέος της κυβέρνησης είναι να λύνει καθημερινά προβλήματα»

Τριετίες και την ασφάλιση περιουσιών

Για την κριτική της αντιπολίτευσης για «εμπαιγμό» σε σχέση με τις τριετίες, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, η ανεργία είναι κοντά σε μονοψήφιο αριθμο, είναι η δεύτερη σε χώρα ανάπτυξη, έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό μείωσης του χρέους. Η Ελλάδα ισχυροποιείται, λαμβάνονται σημαντικά μέτρα. Ένα πράγμα μένει σταθερό, ο λαϊκισμός και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η ανακοίνωση ήταν συμβατή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ. «Είμαστε σε ιδιαίτερα δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση είναι με μόνιμα μέτρα που θα μείνουν όταν οι κρίσεις αρχίσουν να φεύγουν». Παράλληλα, σημείωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα επηρεάσει και τους δικαιούχους. Παράλληλα, εργαζόμενοι είχαν λίγες ημέρες πριν το πάγωμα και θα μπορούν αθροίζοντας με το πριν το 2012 να πάρουν την αύξηση που δικαιούνται.

Όσον αφορά στην ασφάλιση των περιουσιών, ανέφερε ότι κάθε παρέμβαση γίνεται μετά από μελέτες, έρευνα της αγοράς και των πραγματικών δεδομένων. «Όσο περισσότεροι ασφαλίζουν τα σπίτια τους, τόσο περισσότερα θα είναι τα έσοδα των εταιρειών και ισχυροποιείται ο ασφαλιστικός τομέας» είπε.

Όλα θα γίνουν βήμα-βήμα και μετά από διάλογο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ