Δένδιας: Η ένταξη της Φινλανδίας ενισχύει την αντίληψη πως το ΝΑΤΟ αποτελεί συμμαχία αξιών

Δένδιας: Η ένταξη της Φινλανδίας ενισχύει την αντίληψη πως το ΝΑΤΟ αποτελεί συμμαχία αξιών

Στην επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «η είσοδος της Φινλανδίας έχει μια άλλη σημειολογία», καθώς «ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Δένδια:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, είναι κατ’ αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ. Αλλά επίσης, αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη συμμαχία μίας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας. Και νομίζω ότι η είσοδος της Φινλανδίας έχει μια άλλη σημειολογία. Ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη. Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται. Το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ