Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα

Χρυσοχοΐδης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, δίνοντας τη δική του απάντηση στις καταγγελίες για ολιγωρία των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, όπου δολοφονήθηκε η 29χρονη από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης μπροστά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, από το οποίο μόλις είχε βγει και ενώ μιλούσε με το 100. «Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γιατί έχει φύγει με έναν οδυνηρό τρόπο, με βίαιο τρόπο μια νέα κοπέλα 28 ετών και θρηνούμε όλοι γι’ αυτό», επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο».

Σχετικά με το ότι προβλέπεται ακόμα και ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η γυναικοκτονία, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό.

Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ