Χρήστος Σπίρτζης: Δεν φταίμε όλοι, δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα Τέμπη

Σπίρτζης

Την εκτίμηση ότι το «όλοι φταίνε» για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ισχύει, λέγοντας ότι «δεν αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φταίει», εξέφρασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Αν έχουμε μερίδιο ευθύνης δεν αρνηθήκαμε να την πάρουμε, αλλά τεκμηριωμένα με στοιχεία» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

«Είναι τραγικό να λέμε ότι σε διπλή σιδηροδρομική γραμή έγινε μετωπική σύγκρουση. Μέχρι το 2018 είχαμε μονή γραμμή και δεν είχαμε τέτοια σύγκρουση. Είχαμε άλλα ατυχήματα αλλά οχι τέτοιο» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης o οποιος αναφερόμενος ξανά στο επιχείρημα αυτό είπε «μην με τρελαίνετε».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο «κατέρρευσε το σύστημα του ΟΣΕ γιατί επικράτησε μια άλλη λογική» μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «δεν υιοθετώ το ανθρώπινο λάθος, έπρεπε να γίνει συντήρηση στο δίκτυο που δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στον ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών όταν σου λέει κάποιος έχει θέμα ασφάλειας, σταματάς, εγώ το έκανα στο Τραμ» ενώ για το δυστύχημα στο Άδενδρο ζήτησε «με όλο τον σεβασμό στους τέσσερις νεκρούς να μην γίνεται σύγκριση σε ανόμοια πράγματα».

 

«Αυτό που ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη ως ρουσφέτι να στείλει άλλη μια επιστολή στον κ. Ντογιάκο να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις» είπε, ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη «στη Λάρισα, υπήρχε και δεύτερο σύστημα τηλεδιοίκησης που υπέστη βλάβη το 2019 και κάηκε και δεν το έφτιαξε κανείς. Γιατί δεν το έφτιαξε κανείς; 9,5 δισ. απευθείας αναθέσεις έκαναν».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ