Χρηστίδης για αποχώρηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ: Δεν το περίμενα – Ο καθένας κάνει τις επιλογές του

Χρηστίδης για αποχώρηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ: Δεν το περίμενα – Ο καθένας κάνει τις επιλογές του

Παρελθόν αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς με δημόσια επιστολή του ενημέρωσε ότι αποχωρεί τόσο από τα όργανα, όσο και από το ίδιο το κόμμα. «Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω», τόνισε σε χθεσινή του δήλωσή ο πολιτικός.

«Δεν το περίμενα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε δώσει μια μάχη για τις εθνικές εκλογές και τις πρώτες και τις δεύτερες. Η μάχη αυτή ήταν πολύ μεγάλη, όπως έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και επομένως δεν το περίμενα» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Σε κάθε περίπτωση ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτές οι επιλογές κρίνονται στο τέλος και από τους πολίτες και από την ιστορία. Επομένως νομίζω ότι έτσι θα γίνει και με την περίπτωση του κ. Λοβέρδου» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σταδιακά επιχειρεί να «απαλλαγεί» από στελέχη που σηματοδότησαν παρελθούσες εποχές της παράταξης, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι αυτή η εικόνα είναι διαφορετική από την πραγματική, φέρνοντας ως παράδειγμα, τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος, τόνισε ο κ. Χρηστίδης, έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη στις εκλογές και είναι εκείνος ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας του κόμματος στην αυτοδιοίκηση. «Υπάρχουν δεκάδες στελέχη των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πιο επίσημες, σε λιγότερο επίσημες συσκέψεις, συναντήσεις, συνεννοήσεις, οι οποίες γίνονταν ενόψει και των εθνικών εκλογών, υπήρξαν σπουδαίες προσωπικότητες της παράταξης, οι οποίες είναι στην πρώτη γραμμή όχι μόνο μιντιακά, από τον Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Φίλιππο Σαχινίδη, τον Πέτρο Ευθυμίου, αλλά και σε επίπεδο ουσίας στις συναντήσεις οι οποίες γίνονται στη Χαριλάου Τρικούπη και οι οποίες είναι και καθοριστικές για τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος είναι να μεγαλώνει η παράταξη. Επομένως σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Καμία αποχώρηση δεν είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί αλλά από κει και πέρα όταν δεν είναι δικιά μας επιλογή, είναι κάτι το οποίο κρίνεται από τους πολίτες και την ιστορία» προσέθεσε ο κ. Χρηστίδης. Σχετικά με την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων που αρχίζει σήμερα και την πρεμιέρα Ανδρουλάκη στο βήμα της Βουλής, ο κ. Χρηστίδης απαντώντας στο πώς θα διεκδικήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κόσμο από το πολιτικό κέντρο, επισήμανε «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σαφή πολιτική ταυτότητα, αυτό είναι κάτι το οποίο με την πρώτη του εμφάνιση ως ομιλητής στην Βουλή θα είναι ξεκάθαρο και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο θα παίξει και πολύ κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις που θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι υπάρχει και αυτή η συζήτηση η οποία αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το πώς συγκοινωνούντα δοχεία εν πάση περιπτώσει επηρεάζονται».

«Εμείς, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για τις Περιφέρειες όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και προφανώς για τα ζητήματα που αφορούν τις Eυρωεκλογές, τα οποία θα τα δούμε επίσης σε έναν ορίζοντα 8-9 μηνών, Είναι δύο πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες η παράταξή μας θέλει να βγάλει και σχέδιο και πρόγραμμα και στρατηγική και ταυτότητα» είπε καταλήγοντας ο κ. Χρηστίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ