Χάρης Δούκας: Με το μέρος των διαδηλωτών στα Εξάρχεια για το ΜΕΤΡΟ – Θέτει σε κίνδυνο το έργο

Δούκας

Κατώτερος των περιστάσεων αποδεικνύεται ο επερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος παίρνει το μέρος των διαδηλωτών, κατά των έργων του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια

Με μία ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας επιτίθεται στην απερχόμενη δημοτική αρχή για το έργο της κατασκευής του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων, παίρνοντας το μέρος των διαδηλωτών που διαχρονικά ήταν αντίθετοι σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για το κέντρο της Αθήνας.

Η ανάρτηση

Ο κ. Δούκας ανέφερε στην ανάρτηση του:

Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα.

Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.
Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.
Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.
Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή.

Προβληματίζει

Πριν ακόμα αναλάβει επίσημα ως δήμαρχος, προβληματίζει με τις θέσεις του και την ανεπάρκεια των προτάσεων του. Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, θέτει σε κίνδυνο την κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ και του χρονοδιαγράμματος της, ενός έργου βιωσιμότητας για ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, μόνο και μόνο να χαϊδέψει τα αυτιά των αντιεξουσιαστών, που αντιδρούν διαχρονικά στην κατασκευή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ