Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: «Περιφρόνηση της νοημοσύνης των δανειοληπτών το “πάγωμα” των κυμαινόμενων επιτοκίων»

Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: «Περιφρόνηση της νοημοσύνης των δανειοληπτών το “πάγωμα” των κυμαινόμενων επιτοκίων»

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας αφενός την ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός και αφετέρου το εθνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Η περιοχή σας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση. Κεντρικός στόχος του προγράμματός μας είναι μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν τα ελληνόπουλα στην περιφέρεια. Να χτίσουμε μία νέα περιφερειακή ανάπτυξη, διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η δημογραφική συρρίκνωση, ιδιαίτερα σε ορεινούς δήμους, όπως είναι ο Δήμος Καλαβρύτων» είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικά, δε, για το «ειδεχθές έγκλημα του ναζισμού, τη θηριωδία στα Καλάβρυτα» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «έχουμε χρέος ως πατριώτες να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες. Γιατί διατηρούν ζωντανή και την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ιδέες απέναντι στο ναζισμό, στο νεοναζισμό, που οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Έχουμε επίσης χρέος, βάσει του πλαισίου που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικά χρόνια, να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις. Είναι εθνικό αίτημα και πρέπει να το ακούσει με σεβασμό η γερμανική κυβέρνηση» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε διάλογο μπροστά στις κάμερες με τον δήμαρχο Καλαβρύτων κατά τον οποίο σχολίασε την απόφαση των τραπεζών για «πάγωμα» των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων για έναν χρόνο: «Εδώ και δύο χρόνια καλπάζει η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου στεγαστικών δανείων. Ενώ προτείναμε στην κυβέρνηση να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών, τους επέτρεψε να έχουν ρεκόρ κερδών το 2022. Έρχονται λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές και παίρνουν μία απόφαση, η οποία αποδεικνύει πως μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα αυτά τα δύο χρόνια, που οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο, υπογραμμίζοντας σήμερα ποια συμφέροντα υπηρετεί».

«Αποτελεί περιφρόνηση της νοημοσύνης των δανειοληπτών, τα δάνειά των οποίων πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα κοράκια των funds και η Νέα Δημοκρατία δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή για μία απόφαση αλλαγής απέναντι στα κακώς κείμενα. Απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες είναι αμετανόητες και προτεραιότητα δεν έχουν να υπηρετήσουν το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, αλλά ολιγάρχες και τράπεζες εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης».

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Υπενθύμισε ότι ως Ευρωβουλευτής μαζί με τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο υποστήριξαν το πατριωτικό ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων. «Οι ευρωπαϊκοί λαοί να μη λησμονήσουν την Ιστορία τους. Γιατί η μνήμη είναι φρουρός απέναντι σε αυτές τις ειδεχθείς πράξεις, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι είναι ο ναζισμός και τι είναι ο νεοναζισμός σήμερα. Για τις γερμανικές επανορθώσεις η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 17 Απριλίου του 2019 είναι ένα πλαίσιο και εντός αυτού πρέπει να αγωνιστούμε με πολιτικά και νομικά μέσα ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τη γερμανική κοινή γνώμη και να αναγκαστεί η γερμανική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα δίκαια αιτήματα που έχει ο Ελληνισμός αλλά και άλλοι λαοί, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ναζισμού και υπέστησαν θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ