Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, όπου στο κύριο άρθρο της (09/03/2023) με τίτλο «Πολιτική ευθύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι πολίτες προσδοκούσαν ότι […] οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν σαν μάνατζερ και χωρίς συμβιβασμούς με το χθες» και σήμερα ακολούθησε δεύτερο άρθρο.
Στο σημερινό κύριο άρθρο της η «Κ» μέμφεται την κυβέρνηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «παράδειγμα πολύ κακής νομοθέτησης.» Λίγο παρακάτω, στο ίδιο άρθρο, η εφημερίδα αναφέρει πως η «βιασύνη με την οποία προωθήθηκε δημιουργεί εύλογες απορίες, όπως και το γεγονός ότι πολλές διατάξεις του δίνουν την εντύπωση […] ικανοποίησης σειράς ρουσφετιών και φωτογραφικών ρυθμίσεων.»
Στο μακροσκελές (συγκριτικά με τα κύρια άρθρα που συνήθως έχει η «Κ») αυτό άρθρο, η εφημερίδα προτρέπει την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο το οποίο, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «έκτρωμα» – φράση που μας θυμίσει περισσότερο δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου.
Το κλίμα για την κυβέρνηση αλλάζει και η τραγωδία των Τεμπών μοιάζει με σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι -ένα ποτήρι το οποίο φαίνεται πως από καιρό γέμιζε. Η περίπτωση της «Κ» είναι ενδεικτική της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί, καθώς αν και ιδεολογικά πρόσκειται στην κεντροδεξιά δεν χαρίζεται, πλέον, στην κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν έντονη πόλωση και η επικοινωνιακή διαχείριση από μόνη της δεν θα είναι αρκετή. Χρειάζονται έργα και γενναίες αποφάσεις.
Θα είναι κρίμα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που διαχειρίστηκε με επιτυχία τόσες πολλές εξωγενείς κρίσεις, που έβαλε την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, που θωράκισε την αμυντική μας ισχύ, που αποκατέστησε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ψηφιοποίησε το κράτος να μείνει στην Ιστορία με αρνητικό πρόσημο. Ίσως, τελικά, ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε πάει νωρίτερα σε εκλογές. Τότε που είχε το momentum διότι, όπως λέει και ο λαός, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.