Αλλάξτε τα όλα! – Νοοτροπίες, συνήθειες και… πελατειακές σχέσεις!

Αλλάξτε τα όλα! – Νοοτροπίες, συνήθειες και… πελατειακές σχέσεις!

Μέσα από τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες που έρχονται στο φως για όσα αδιανόητα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο Σταθμό της Λάρισας, αλλά και από μέσα από τις διώξεις που ασκήθηκαν, αναδεικνύονται συμπεριφορές, νοοτροπίες και παθογένειες που προφανώς δεν είναι τωρινές αλλά διαιωνίζονται, ακόμη και σήμερα, σε ένα τμήμα του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, που εύστοχα χαρακτηρίζεται βαθύ αναχρονιστικό κράτος.

«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε», τόνισε χθες Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, «τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών στις υποδομές, αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που επίσης, δυστυχώς, έρχονται από το χθες. Αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, ένα δήλωσα και δηλώνω: ότι θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε “νησίδα” του παλιού αναχρονιστικού κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη την οποία πρέπει να κερδίσουμε».

Να σημειώσουμε εδώ ότι είδαμε προσπάθειες από την κυβέρνηση να καταπολεμηθούν αυτές οι χρόνιες παθογένειες της χώρας μας. Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι το βαθύ ελληνικό κράτος είναι εδώ, ζει και βασιλεύει, και οι νοοτροπίες αυτές είναι οι επικρατούσες.

Αλλάξτε τα όλα λοιπόν!

Βρείτε το θάρρος και το κουράγιο να συγκρουστείτε με όλους εκείνους που κρατούν τη χώρα πίσω. Ξεκινήστε με μια γερή αυτοκριτική καθώς και οι ίδιοι είστε μέρος αυτού του προβλήματος, και προχωρήστε σε βαθύτατες τομές. Να πούμε άλλη μία φορά το κλισέ, «αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα».

Σπάστε λοιπόν αυγά! Για να δούμε πραγματικά μια άσπρη μέρα στην πατρίδα μας.

Αν δεν το κάνετε, θα σημάνει για άλλη μια φορά, ότι αυτές οι νοοτροπίες και οι πελατειακές σχέσεις, εξυπηρετούν…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ