Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αλέξης Τσίπρας: Όταν ο ένας έκανε πως δεν «είδε» τον άλλον στη Βουλή

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αλέξης Τσίπρας: Όταν ο ένας έκανε πως δεν «είδε» τον άλλον στη Βουλή

Οι άλλοτε σύμμαχοι και πλέον άσπονδοι πολιτικοί αντίπαλοι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αλέξης Τσίπρας “συνυπήρξαν” αλλά δεν βρέθηκαν χθες στην αίθουσα της ολομέλειας στην τρίτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή ο κ. Τσίπρας βρέθηκε να περπατά ανάμεσα στα έδρανα της Βουλής προκειμένου να βρεθεί στο δικό του έδρανο για να καθίσει.

Πέρασε λοιπόν μπροστά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας στα πάνω αριστερά έδρανα όπου βρισκόταν η επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είδε τον Αλέξη Τσίπρα να περνά από μπροστά της, να χαιρετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να… μην την βλέπει.

Η αντίδραση και εκείνης μηδενική, η έκφραση στο πρόσωπο της όμως ήταν ενδεικτική των αισθημάτων που τρέφει και της άποψης που έχει για τον παραιτηθέντα, πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, του έχει επιτεθεί πολλές φορές από τη στιγμή που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του, ενώ μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση της ότι “παραιτήθηκε ηττημένος ο πρωτεργάτης της προδοσίας του ΟΧΙ”, ήταν δηλωτική των προθέσεων της.

Η πρόεδρος της Βουλής αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπογραφή μνημονίου τον Σεπτέμβριο 2015 και ήταν αρχικά υποψήφια με τη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία έλαβε 2,9%, αποτυγχάνοντας να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Τον Απρίλιο του 2016 συνέστησε το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας και σήμερα βρίσκεται στη βουλή, με 8 βουλευτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ