Βορίδης: Θα υπάρξει βελτίωση στη ρύθμιση για τις ανεξάρτητες αρχές

βΟΡΊΔΗς

Να κλείσει το ζήτημα παρερμηνειών που άνοιξε η ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών επιχείρησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Λαμβάνοντας τον λόγο στην έναρξη των εργασιών της αρμόδιας επιτροπής τα μέλη της οποίας θα επεξεργαστούν τις ρυθμίσεις του προωθούμενου πολυνομοσχεδίου εξήγησε η εξαίρεση του αδικήματος της παραβίασης του απόρρητου των πληροφοριών από το συνολικό πλαίσιο νομικής προστασίας των στελεχών των ανεξάρτητων αρχών θα αφαιρεθεί καθώς καλύπτεται από την γενική αναφορά σε αδικήματα που τελέστηκαν με δόλο.

«Θα κατατεθεί νομοθετική βελτίωση με την οποία θα αφαιρείται το εδάφιο “παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών”. Αλυσιτελώς έχει τεθεί, καλύπτεται η παραβίαση αυτή από την αναφορά στον δόλο. Η παραβίαση του απορρήτου σε κάθε περίπτωση τελείται εκ δόλου. Περιορίζεται λοιπόν το ακαταδίωκτο για την εκ δόλου ενέργεια» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης συμφώνησε ότι η αναφορά ήταν «αλυσιτελής» και έπρεπε να αφαιρεθεί ενώ έσπευσε να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να εκφοβίσει τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών.

 

Πηγή: Protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ