Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις

Βαρβιτσιώτης: Δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις

«Δεν μπορεί σε αυτή τη δημοκρατία καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, με τα ιδιαίτερα μάλιστα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, να μπορούν να είναι-πάλι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές. Με τη νέα ρύθμιση διευρύνουμε το εύρος εφαρμογής, πάντα εντός των ορίων του Συντάγματος», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Τόνισε, επίσης, ότι, για να λειτουργεί η δημοκρατία μας, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να σεβόμαστε τις αποφάσεις της.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει υπερβάσεις στο παρελθόν και έχει δείξει ότι έχει και τη δύναμη και την πολιτική διάθεση να συνεργάζεται.

Διευκρίνισε, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί εκ των προτέρων αποκλεισμούς και προϋποθέσεις που δεν μπορεί να ικανοποιήσει, όπως τον παράλογο αποκλεισμό του επικεφαλής του πρώτου κόμματος ως Πρωθυπουργού.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν θα μπορούσε να σκεφτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή σε μία κυβέρνηση στην οποία ο κ. Τσίπρας δεν είναι πρωθυπουργός, ειδικά στην «κυβέρνηση των ηττημένων», καθώς και αυτό επίσης θα ήταν «υπέρβαση και ανατροπή για τα δημοκρατικά ειωθότα», όπως ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι «όταν ψηφίζεις, πρέπει να ξέρεις τι ψηφίζεις και τι θα σου βγει το βράδυ της κάλπης. Αν είναι να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας, πρέπει να το ξέρουμε από πριν. Και να το ξέρει και ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ