Τσίπρας για Ανδρουλάκη: «Το μόνο πρόβλημά του στο να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ είναι ο Μητσοτάκης;»

Τσίπρας για Ανδρουλάκη: «Το μόνο πρόβλημά του στο να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ είναι ο Μητσοτάκης;»

Σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου με τίτλο: “Για μια Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας: Στόχοι – Προτεραιότητες – Πολιτικές” που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.Μεταξύ άλλων, δεν γινόταν να μην ερωτηθεί και να μη σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις. Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα τη θέση του για το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε περίπτωση συνεργασιών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θεωρεί “πρώτιστης σημασίας να κουβεντιάσουμε και πριν τις εκλογές, κυρίως μετά, τις πολιτικές”.

“Όποιος βάζει το κάρο μπροστά απ’ το άλογο τον αδικεί και τον ίδιο, εν προκειμένω τον κ. Ανδρουλάκη που δεν τον έχω ακούσει να μιλά για πολιτικές αλλά για τα πρόσωπα. Δηλαδή το μόνο πρόβλημά του στην πολιτική της ΝΔ, στην πιθανότητα να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ είναι ο Μητσοτάκης; Όχι η πολιτική του;”, είπε.

“Δεν λέω”, σχολίασε, “είναι ένα πρόβλημα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα είναι η πολιτική του, των ιδιωτικοποιήσεων, των απευθείας αναθέσεων, της απαξίωσης του κοινωνικού κράτους…”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “μια προοδευτική κυβέρνηση έρχεται να απαντήσει πρωτίστως σε αυτά, από εκεί και πέρα εμείς προφανώς βάζουμε το άλογο μπροστά απ’ το κάρο, άρα τις πολιτικές, την ανάγκη αλλαγής πολιτικής”.

Στο θέμα των προσώπων ο κ. Τσίπρας είπε ότι “την τελευταία φορά που δεν επέλεξε ο λαός τον πρωθυπουργό και τον επέλεξαν άλλοι, δεν είχαμε και πολύ καλά αποτελέσματα”. “Στις δημοκρατίες είναι καλό να μη γίνονται παρακάμερες παρασκηνίων που θα αποφασίζουν για τις πολιτικές και τα πρόσωπα, αλλά η κρίση του λαού να γίνεται σεβαστή. Άρα ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να μιλήσει στην κάλπη”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ανάμεσα στην προεκλογική και τη μετεκλογική περίοδο μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία, σχολιάζοντας ότι “είναι απολύτως λογικό μικρότερα κόμματα να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους για το τι θα κάνουν την επόμενη μέρα”.

Ωστόσο δήλωσε τη βεβαιότητά του πως “αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, θα είναι εντελώς διαφορετικό το σκηνικό και όσοι έχουν στοιχειωδώς το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, δεν θα επιλέξουν την άρνηση -αν υπάρχει η δυνατότητα και προκύπτει από τους αριθμούς- της συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα, που μπορεί να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές, που η εμπειρία μας έχει δείξει ότι θα συρρικνωθούν τα ποσοστά τους”. “Άρα δεν δίνω καθόλου σημασία στις κορώνες που ακούγονται προεκλογικά, όμως πολύ μεγάλη σημασία έχουν οι προγραμματικές θέσεις, το πού πρέπει να πάει η χώρα” προσέθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ