Τσαπανίδου: Μόνος τρόπος να φύγουν ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του είναι την επομένη των εκλογών να είναι πολύ ισχυροί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας

Πόπη Τσαπανίδου

«Ο μοναδικός τρόπος για να φύγει από την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του είναι την επόμενη μέρα των εκλογών να είναι πολύ ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ», χθες το βράδυ, Τετάρτη 5 Απριλίου.

«Μόνο ένας ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα αναδειχθεί πρώτος στην κάλπη της απλής αναλογικής, θα μπορεί να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 Μαΐου και η χώρα δεν θα μπει σε μια περιπέτεια πολλών εκλογικών αναμετρήσεων», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης, με την προϋπόθεση της αυτοδυναμίας που θέτει, επιδεικνύει την αλαζονεία του, έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες -ενδεχομένως και σε τέταρτες- κάλπες». Η ίδια σημείωσε ότι «οι πολίτες, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, δεν θέλουν μία τέτοια εξέλιξη» για να προσθέσει πως «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σε ερώτηση για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό». «Την επομένη των εκλογών, με το αποτέλεσμα να έχει αποτυπωθεί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις θα καθίσουν στο τραπέζι και ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Εκεί θα συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα αναζητηθούν τα κοινά σημεία, όπως είναι για παράδειγμα η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, τόνισε ότι «δίνει βαθιά ανάσα στους πολίτες που έχουν κοκκινίσει τα δάνειά τους, δέχονται τηλέφωνα από τους servicers και αγωνιούν μήπως βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό». Απαντώντας στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αυτή η πρόταση υπονομεύει την κουλτούρα πληρωμών, επεσήμανε πως «είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλήττεται λόγω της ακρίβειας που δεν αντιμετωπίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, λόγω της αύξησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια. Είναι προσβλητικό όλος ο κόσμος να τσουβαλιάζεται ως μπαταχτσήδες».

Υπογράμμισε, δε, πως «στην παρουσίαση της πρότασης ήταν παρόντες όλοι οι κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συζητήσαμε και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ικανοποιητικό αλλά και εφαρμόσιμο πρόγραμμα». Ερωτηθείσα, τέλος, για τη χρηματοδότηση του μηχανισμού διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, η κ. Τσαπανίδου εξήγησε: «το ένα κομμάτι θα έρθει από την ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -από το Ταμείο Αναδιαρθρώσεων- ένα δεύτερο κομμάτι θα έρθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το τρίτο κομμάτι από τον προϋπολογισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ