Τραγωδία στα Τέμπη: Ψηφίζουν τα μέτρα στήριξης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση

Βουλή

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να εγκριθούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη καθώς εκτός από την ΝΔ, θετικά προσανατολίζονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση.Κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως « Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τον χρόνο δεν μπορούμε να τον γυρίσουμε πίσω, μακάρι να μπορούσαμε. Όλα αυτά τα άρθρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Με τα μέτρα προσπαθούμε να συνδράμουμε τους ανθρώπους σε ένα πολύ μεγάλο δράμα που περνούν. Ολοι εμείς λέμε ότι η ζωή συνεχίζεται όμως για τους συγγενείς των ανθρώπων αυτών η ζωή σταμάτησε στο δυστύχημα. Και σε αυτούς τους ανθρώπους το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να βοηθήσουμε έχοντας συνείδηση ότι απολύτως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους που έχασαν» ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση έκανε έκκληση να αποφευχθούν οι πολιτικαντισμοί: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, το συμφέρον των κομμάτων να εκμεταλλευτούν το δυστύχημα για να ανατρέψουν τους συσχετισμούς είναι μεγάλο αλλά δεν παύει να είναι ύβρις» είπε.

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης είχε υποστηρίξει ότι ο μοιραίος σταθμάρχης «ήταν ρουσφέτι της κυβέρνησης» για να προσθέσει πως αν το ρουσφέτι αυτό δεν είχε γίνει θα είχε αποτραπεί και το δυστύχημα.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέλαβε να επισημοποιήσει την κοινοβουλευτική αλλαγή πλεύσης του κόμματός του δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής ως συμβολική πράξη μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ