Τραγωδία στα Τέμπη: Λίγο πριν λήξει το εθνικό πένθος…ξεκίνησε η πολιτική αντιπαράθεση για τους νεκρούς

Τραγωδία στα Τέμπη: Λίγο πριν λήξει το εθνικό πένθος…ξεκίνησε η πολιτική αντιπαράθεση για τους νεκρούς

Ξεκίνησε ήδη η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, λίγο πριν λήξει και το τριήμερο εθνικό πένθος.

Η κόντρα ξεκίνησε με την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία ζήτησε διαφάνεια στο θέμα της απόδοσης ευθυνών για το δυστύχημα, ενώ παράλληλα απευθύνει 4 ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τα οποία ζητάει απάντηση.

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από την κυβέρνηση δια στόματος Γιάννη Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως τώρα δεν είναι η ώρα της κομματικής αντιπαράθεσης.

Το βράδυ η πολιτική κόντρα θα συνεχιστεί στο Σύνταγμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει σε σιωπηλή διαμαρτυρία με το σύνθημα “Πενθούμε τους νεκρούς μας, Απαιτούμε την Αλήθεια”.

Τσαπανίδου: Τέσσερα ερωτήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην ανακοίνωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρει ότι “κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες”, σημειώνοντας παράλληλα ότι “η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως”.

Υποστηρίζει ότι “η προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να καταφύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, χονδροειδείς απόπειρες συμψηφισμού και διαχρονικές δικαιολογίες, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες και αλγεινή εντύπωση.

Επαναλαμβάνουμε ότι για όποιον πραγματικά σέβεται τις ζωές που χάθηκαν άδικα, τις οικογένειές τους, όλους όσοι αγωνιούν για το πώς και γιατί φτάσαμε στο πολύνεκρο δράμα, η αλήθεια είναι μονόδρομος”, σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αυτή τη στιγμή σε τέσσερα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα τα ερωτήματα που θέτει είναι τα εξής:

“-Τι ακριβώς θα πήγαινε να εγκαινιάσει προεκλογικά στη Θεσσαλονίκη την επόμενη του δυστυχήματος; Ένα κέντρο τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης με ανύπαρκτο σύστημα;

-Ποιος και πώς διόρισε έναν άνθρωπο άπειρο και ακατάλληλο στη θέση του σταθμάρχη Λάρισας και πόσες μέρες πριν το δυστύχημα είχε αναλάβει υπηρεσία;

-Ποιος ο λόγος παραίτησης το 2022 του πρόεδρου της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ποια η απάντηση στα συνεχόμενα εξώδικα των εργαζόμενων;

-Τέλος, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη που απέδωσε στον κ. Καραμανλή την “αντικειμενική πολιτική ευθύνη” να μας απαντήσει εάν αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές και μετά θα είναι κανονικά υποψήφιος”.

Καταληκτικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι “σε κάθε περίπτωση να είναι όλοι βέβαιοι: Η αλήθεια είναι ο ύστατος χαιρετισμός στους νεκρούς μας”.

Η απάντηση Οικονόμου

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από πλευρας αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

“Την ώρα της μεγάλης οδύνης και του πόνου, εν μέσω εθνικού πένθους, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ξεκινήσει, επισήμως μάλιστα, την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

Φαρισαϊκά ισχυρίζεται ότι ο μόνος που φέρει ευθύνη για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ότι εκείνοι παρέδωσαν έναν σιδηρόδρομο που λειτουργούσαν όλα τέλεια. Δεν είναι η ώρα της κομματικής αντιπαράθεσης.

Οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα, με τρόπο που δεν θα αμφισβητείται από κανέναν και με κανένα τρόπο, με αποφάσεις και υπογραφές. Απαντήσεις οφείλονται πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία, που ευλόγως αναρωτιέται για τα αίτια της τραγωδίας και οργίζεται, και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα όμως είναι η ώρα του πένθους και του σεβασμού”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ