Το στοίχημα της αποκατάστασης της Θεσσαλίας και ο φόβος της κλιματικής αλλαγής

Μητσοτάκης

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη σύσκεψη στην 110 ΠΜ στη Θεσσαλία, σχετικά με την αποκατάσταση της περιοχής

Πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες περιοχές σχετικά με την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης της περιοχής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην  σύσκεψη της Παρασκευής με δημάρχους και κοινοτάρχες των παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», έστειλε το μήνυμα της στήριξης των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο,  που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται».

Το μάθημα της Θεσσαλίας

Η πρωτοφανής κακοκαιρία έβαλε για πρώτη φορά την χώρα μας στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής. Παρόλο, που θεωρητικά η περιοχή ήταν προετοιμασμένη για ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, η γεωγραφική της θέση, την έβαλε στο «μάτι του κυκλώνα», εκθέτοντας όσους θεωρούσαν πως η περιοχή ήταν θωρακισμένη, δίνοντας για πρώτη φορά το μάθημα, ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει πάντα η τοπική και κεντρική ηγεσία να είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο σενάριο

Οι φόβοι και η Αττική   

Η Θεσσαλία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή σε ολόκληρη την χώρα. Η Μεσόγειος βρίσκεται στο επίκεντρο των κλιματικών φαινομένων, σκορπώντας τον φόβο πως τα επόμενα χρόνια αυτά θα ενταθούν.

Η Αττική δημιουργεί περισσότερο άγχος, λόγω της πολυπλοκότητας των περιοχών, του υπερπληθυσμού, των ρεμάτων και του Κηφισού, μια επέλαση κακοκαιρίας τύπου «Daniel», θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Για αυτό και η συνάντηση του Βασίλη Κικίλια με τον Νίκο Χαρδαλιά ήταν σημαντική, θέτοντας προτεραιότητες, προκειμένου να θωρακιστεί άμεσα η περιοχή.   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ