Το σχόλιο Ιερώνυμου για την παρουσία Μητσοτάκη στην Μητρόπολη

Μητσοτάκης - Ιερώνυμος

«Πληρωμένη απάντηση» Ιερώνυμου στους επικριτές της «συμφιλίωσης» με Μητσοτάκη ενόψει Πάσχα

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», σχολίασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τη σημερινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακολουθία των Αγίων Παθών, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ειδικότερα, στη σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Λίγες ημέρες μετά την κοινή παρουσία τους σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει σήμερα το «παρών» στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου.

Απάντηση με νόημα

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», ήταν η απάντηση του Ιερωνύμου στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ προσερχόταν στη Μητρόπολη, ενώ ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Μητρόπολη για πρώτη φορά από τη λειτουργία για τη νέα χρονιά, ενώ την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρισκόταν στον Καναδά. Είχε προηγηθεί το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο πλευρών, όταν ο Ιερώνυμος ενημερώθηκε στις 8 Ιανουαρίου για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πριν την επίσκεψη στο Δήλεσι, ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε τη στάση του, αδειάζοντας όσους αντιδρούν με βίαιο τρόπο μέσα στους ναούς, ενώ τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ενάντια στην «προτροπή» Βελόπουλου να μην γίνουν δεκτοί στις Εκκλησίες υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ