Το «κλειδί» της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης

Το γεγονός πως μετά από πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δεν παρουσιάζει μεγάλες φθορές, μόνο τυχαίο δεν είναι

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της μα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος. Προφανώς και αυτή η κυριαρχία δεν είναι τυχαία, αλλά υπάρχει το κλειδί της επιτυχίας που κάνει τη ΝΔ να φαίνεται αλώβητη.

Πολιτική ωριμότητα

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να επενδύει στον λαϊκοσμό και την τοξικότητα, τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν η χώρα τα έχει πληρώσει με τον πλέον σκληρό τρόπο. Η απουσία πολιτικών θέσεων και η εμμονή με την στοχοποίηση και τα «κατηγορώ», φέρνουν αντιστόφως ανάλογα αποτελέσματα. Το εκλογικό σώμα, με την οποιαδήπτε δυσαρέσκεια και αν έχει, επιλέγει τον πιο σοβαρό, που έχει ως εχέγγυο την σταθερότητα, που δεν έιναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χάνει η αντιπολίτευση

Ουσιαστικά λοιπόν, χάνει η αντιπολίτευση, η οποία αναλώνεται σε έναν φαύλο κύκλο, με χτυπήματα κάτω από την μέση και με τοξικά επιχειήματα που κουράζουν. Η αντιπολίτευση, όσο συνεχίζει την πολιτική αυτή της μιζέριας, δείχνει να κατερρέι, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία το πρόωρο έναυσμα για την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της στις επερχόμενες ευρωεκλογές και την αντιπολίτευση να συνεχίζει την ίδια καταστροφική στρατηγική, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ