Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο είναι επένδυση εθνικής ασφάλειας

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο είναι επένδυση εθνικής ασφάλειας

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την κατασκευή του Φράχτη στο μήκος και των 140 χιλιομέτρων της μεθορίου

Σπουδαία επένδυση για την εθνική μας ασφάλειας που όχι μόνο αποτρέπει την παράνομη είσοδο μεταναστών, αλλά αποτελεί και οχυρωματικό έργο, χαρακτήρισε το Φράχτη στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA. Πρόσθεσε επίσης ότι το έργο στα σύνορα της χώρας το θέλουν όλοι οι Έλληνες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την κατασκευή του Φράχτη στο μήκος και των 140 χιλιομέτρων της μεθορίου, είτε υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είτε όχι, ενώ τόνισε ότι τα 35 χλμ για τα οποία υπέγραψε σύμβαση την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν εντός του 2023. Πρόθεση πάντως της Κυβέρνησης, όπως είπε οι κ. Θεοδωρικάκος, είναι να συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους.

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Παπαδημούλη τόνισε: «Αυτή η πράξη στρέφεται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα. Και οφείλει ο κ. Τσίπρας να τον αποπέμψει. Οφείλει να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση του. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός και θα έπρεπε να έχει ξεκάθαρη άποψη. Να πει ναι ή όχι. Τι θα έκανε; Θα γκρέμιζε το Φράχτη; Ή βάζει τους μισούς να λένε τα μεν και ο ίδιος κρατάει μια στάση που κανένας δεν μπορεί να εμπιστευθεί; Δυστυχώς για άλλη μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να μη έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένουν σε μια γραμμή ότι «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα» και στον Έβρο που υπάρχουν τα σύνορα, «ας τα αφήσουν να γίνουν ξέφραγο αμπέλι». Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε σε καμία περίπτωση, την κατασκευή αυτού του έργου», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι οι ακρίτες είναι υπέρ της κατασκευής του φράχτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε όσους αντιτίθενται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να αναλογισθούν τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αν εκατομμύρια μεταναστών είχαν περάσει από τα ελληνικά σύνορα. Και υπενθύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περί τους 1.500 διακινητές. Σημείωσε μάλιστα ότι μόλις προχθές οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν 41 διακινητές.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Πακιστανών τρομοκρατών, είπε ότι τα στοιχεία είναι δεμένα και γι’ αυτό οι συλληφθέντες προφυλακίσθηκαν, ενώ τόνισε ότι έχει τεράστια σημασία για την εικόνα της χώρας το γεγονός ότι οι τρομοκράτες συνελήφθησαν πριν προλάβουν να δράσουν. Επανέλαβε δε κατηγορηματικά, ότι αποδεικνύεται στην πράξη πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Και την ασφάλεια της χώρας μας, σημείωσε, πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ