Θεοδωρικάκος για εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου από ΕΥΠ: Οφείλαμε να το πούμε στην κοινωνία

Θεοδωρικάκος

«Με το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων, δεν παίζει κανείς. Έχουμε ευθύνη και για αυτό όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει με απόλυτη μυστικότητα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται για ήσσονος σημασίας υπόθεση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «αστήριχτες προχειρότητες και επιπολαιότητες».

«Εδώ και αρκετό καιρό περιήλθαν εις γνώσιν της ΕΥΠ στοιχεία, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, πήρε την υπόθεση πάνω της η Αντιτρομοκρατική που έκανε εξαιρετική δουλειά και θέλω αν δώσω συγχαρητήρια. Μετά από ενδελεχή έρευνα, βρέθηκε το δίκτυο των Πακιστανών τρομοκρατών. Προσήχθησαν μαζί με άλλα άτομα, περίπου 12 τον αριθμό, Πακιστανούς, με έρευνες που διεξήχθησαν σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Mega, επισημαίνοντας πως «απεδείχθη ότι είχαν επαφή με ομοεθνή τους, τηλεφωνική επικοινωνία, που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν. Το κίνητρο της προετοιμασίας του χτυπήματος είναι οικονομικό και οι στόχοι είναι εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος».

Όσο για τον λόγο δημοσιοποίησης της υπόθεσης, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, σοβαρό δίκτυο. Συνελήφθησαν, προσήχθησαν στη δικαιοσύνη και δεν είχαμε δικαίωμα να κρατούσαμε μυστική τη διαδικασία. Ήταν μυστική όσο διεξάγονταν οι έρευνες, δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε πράγματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Από τη στιγμή όμως που εξαρθρώθηκε, οφείλαμε να το πούμε στην κοινωνία και στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα», τονίζοντας πως «οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει, συνεχίζονται για να είμαστε σίγουροι με ποιους είχαν επαφές και ότι έχουμε εξαρθρώσει πλήρως την τρομοκρατική οργάνωση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ