Θανάσης Ζηλιασκόπουλος: Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του στην Επιτροπή – «Κοροϊδία και προσβολή…»

Θανάσης Ζηλιασκόπουλος: Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του στην Επιτροπή – «Κοροϊδία και προσβολή…»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του καθηγητή Θανάση Ζηλιασκόπουλου στην τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από δυο ειδικούς και τον επίτιμο πρόεδρο του Νομικού συμβουλίου του Κράτους, και θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα μέλη της επιτροπής από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τα media του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του επειδή -μεταξύ άλλων- διετέλεσε και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, του Ταμείου για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του εξέφρασε την αντίθεσή του με τη σύνθεση της επιτροπής. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η Επιτροπή δεν χαίρει διακομματικής συναίνεσης και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως υπερκομματική.

“Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση των εκλεκτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή.

Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα.

Αυτό που επιθυμεί όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα “τραγικό ανθρώπινο λάθος” και “διαχρονικές οι ευθύνες”.

Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές.

Η ανάρτηση Παππά: Κοροϊδία και προσβολή

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στα social media, αναφέρει πως ο κ. Ζηλιασκόπουλος αποτέλεσε Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον 2010 έως και το 2015 και τώρα καλείται να ελέγξει ο ίδιος τις ευθύνες του. “Κοροϊδία και προσβολή”, υπογραμμίζει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ