ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή πολιτικής πλεύσης – Χαμηλά ο πήχης για τις ευρωεκλογές

Κασσελάκης ANT1

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, έθεσε τον όρο του πολικού κέντρου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε για τον λόγο που αποφάσισε να εμπλακεί με τα κοινά και να διεκδικήσει την αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασπίδα σε Τσίπρα – Βέλη σε Τσακαλώτο για τα 37 δις ευρώ

Ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το «μαξιλάρι των 37 δις ευρώ», έστρεψε τα βέλη του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον οποίο έχρησε υπεύθυνο για την υπερφορολόγηση, σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός οικονομικών είχε εμμονή με τους φόρους. Ταυτόχρονα ύψωσε ασπίδα στον Αλέξη Τσίπρα, αναρωτήθκε πως «ο κ. Τσίπρας που έκανε χίλια πράγματα, πρέπει εκείνος να κάνει εικονομετρία με τον κ. Σόιμπλε;» και συμπλήρωσε πως «Ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε μια πολύ μεγάλη κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι κατάφερε, ενάντια και στην τρόικα».

Η αποστασία και η Αχτσιόγλου

Στο συναίσθημα και στο φιλότιμο επιχείρησε να αγγίξει την Έφη Αχτσιόγλου, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει μία νέα διάσπαση, σημείωσε: «Ο πρώτος είναι πρώτος, και ο δεύτερος είναι πρώτος», το έχω πει τρεις φορές μέχρι στιγμής. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα και, ειλικρινά σας λέω, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Και στο Πολιτικό Κέντρο, που θέλω να δημιουργήσω, θα έχουν ισότιμη θέση.

Ο φράκτης στο Έβρο

Αλλαγή γραμμής και για τον φράκτη στον Έβρο, αφού πρώτα έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό, τονίζοντας: Ο πρωθυπουργός, είπε, πως εργαλειοποιεί τα ακροδεξιά ένστικτα. «Τώρα για τον φράχτη, εγώ δεν είμαι δογματικά εναντίον του φράχτη. Αλλά θα σεβαστώ αυτό το οποίο μου λένε οι Ένοπλες Δυνάμεις. Άμα οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, βεβαίως να το ολοκληρώσουμε. Αλλά πρέπει να ξέρουμε και ποιο είναι το κόστος και η απόδοση αυτού του εργαλείου. Όπως σε οποιοδήποτε εργαλείο», είπε.

Αλλαγή πλεύσης

Αν και δηλώνει αριστερός, είναι παραπάνω από εμφανής η προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να στρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το προοδευτικό κέντρο, για το όποιο μάλιστα αναφέρθηκε στον όρο «πολιτικό κέντρο», σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το ίδιο εύρος, με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ. Παράλληλα, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει και μια ανασύνθεση ίσως του μίγματος των ψηφοφόρων μας, το οποίο δεν είναι κακό, είναι λογικό αυτό. Η κοινωνική δυναμική είναι διαφορετική τώρα, από τον Απρίλιο-Μάιο της πρώτης εκλογής των βουλευτικών. Άρα νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε τους 600.000 συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν το 2023 και που μας ψήφισαν το 2019. Ενώ για τον στόχο των ευρωεκλογών, ο πήχης είναι χαμηλός, προσδοκώντας ένα ποσοστό κοντά σε αυτό των εθνικών εκλογών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ