Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η Βουλή ξεκινά έρευνα για το τραγικό δυστύχημα

Βουλή

Την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν ομόφωνα να ξεκινήσει άμεσα η σχετική έρευνα και να καταρτιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση η κατάλογος των προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν.

Είχε προηγηθεί το γραπτό αίτημα της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα για άμεση έκτακτη και από κοινού σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η κυρία Σακοράφα πρότεινε να κληθούν σε ακρόαση ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ υπό την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ