Σκρέκας: «Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο»

Σκρέκας: «Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο»

Συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων των ΔΕΥΑ, κ. Παύλος Δραγκόλας, ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες τις φήμες περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης του νερού».

Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «είναι να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και η αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ και βέβαια να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή υπηρεσιών ύδατος σε όλους τους πολίτες, με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε κατηγορηματικά, για ακόμα μια φορά, ότι το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο: «Μεταφέρουμε αρμοδιότητες, εποπτεία κι έλεγχο», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας, «για να προχωρήσουμε στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέλυσε τη σημασία του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή για τη δημόσια εποπτεία και τον έλεγχο στη διαχείριση των υδάτων, αλλά και την ενδυνάμωση του ρόλου των ΔΕΥΑ και τόνισε ότι η Πολιτεία διατηρεί το σύνολο των ρυθμιστικών – κανονιστικών αρμοδιοτήτων για την άσκηση της υδατικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής κοστολόγησης και τιμολόγησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ