Σήμερα στις 11:00 η συνέντευξη Τύπου Γεραπετρίτη για την τραγωδία στα Τέμπη

γεραπετριτης

Σήμερα Τετάρτη, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, μετά από την τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στο Facebook για τα Τέμπη είχε ενημερώσει πως «τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός θα ανακοινώσει παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων μέχρι να ολοκληρωθεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης».

Στη Λάρισα βρέθηκε προχθές ο Γιώργος Γεραπετρίτης

O υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρέθηκε χθες στη Λάρισα και συμμετείχε σε σειρά συσκέψεων προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά απο τους εμπλεκόμενους φορείς για τις ενέργειες που ακολούθησαν το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο υπουργός αρχικά συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας, ο περιφερειάρχης Θεσσσαλίας, ο διοικητής των ΠΥ Θεσσαλίας και ο επικεφαλής της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ΟΣΕ και συγκεκριμένα στο γραφείο σταθμάρχη, από όπου και έγιναν το βράδυ της Τρίτης οι μοιραίες κινήσεις που οδήγησαν στο δυστύχημα. Στη συνέχεια, έγινε σύσκεψη στο Γ.Ν. Λάρισας, όπου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ και οι διοικητές των δυο νοσοκομείων τον ενημέρωσαν για τη διαχείριση της κατάστασης με τους νεκρούς και τραυματίες του δυστυχήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ