Σε έξι μεγάλα έργα υποδομής αναφέρθηκε στις προγραμματικές ο Σταϊκούρας

Σε έξι μεγάλα έργα υποδομής αναφέρθηκε στις προγραμματικές ο Σταϊκούρας

Στα έξι μεγάλα έργα υποδομής αναφέρθηκε ο νέος Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είπε ότι εως το τέλος του 2023 «θα έχει οριστικοποιηθεί και η τελική χάραξη των νέων επεκτάσεών του, ώστε η ωρίμανση της δημοπράτησης της – κατά προτεραιότητα – επέκτασης προς τα βορειοδυτικά να προχωρήσει μέσα στην τετραετία που ξεκινάει. Σύντομα, μετά την παράδοση του βασικού έργου, θα παραδοθεί σε λειτουργία και η επέκταση προς Καλαμαριά». Για τον οδικό άξονα Ε-65 σημείωσε πως θα παραδοθεί το σύνολο του έργου εως το τέλος της τετραετίας με το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα να παραδίδεται εντός των πρώτων μηνών του 2024.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το 2025 θα δοθεί σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου ενώ εντός του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση Ακτίου Αμβρακίας. Αναφορικά με τον Βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, ο υπουργός είπε πως «Το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και το Χερσόνησος – Νεάπολη έχουν συμβασιοποιηθεί. Εντός της τετραετίας αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Στο μεταξύ, θα δρομολογηθεί και η κατασκευή του τμήματος Χανιά – Χερσόνησος».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ τονίζοντας πως « η πρόοδος είναι σχεδόν στο 50%. Ο πρώτος μετροπόντικας έχει ήδη διανύσει τα πρώτα 30 μέτρα, και είναι σε φάση συστηματοποίησης της εκσκαφής. Ο δεύτερος είναι ήδη στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ