Πυρά ΝΔ για τις αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ – «Τις υπέγραψαν οι υπουργοί σας» απαντά η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ

Υποκρισία καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, με φόντο τις αποσπάσεις δύο υπαλλήλων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η μία στο βουλευτικό γραφείο του Γιάννη Ραγκούση και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έχει αποσπάσει υπαλλήλους από μια Αρχή, η πρόεδρος της οποίας δηλώνει ότι δεν έχει προσωπικό και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την υποστελέχωση που δεν επιτρέπει στη ΡΑΣ να επιτελέσει τα ελεγκτικά της καθήκοντα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

“Από τη μια κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια” προσθέτει το κυβερνόν κόμμα.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Καθόλα νόμιμες οι αποσπάσεις – Υπέγραψαν οι υπουργοί της ΝΔ

Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άργησε να έρθει, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει ότι “η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων που αποφάσισαν οι δικοί της υπουργοί” και παραθέτει και τα σχετικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Πριν ακόμη η κυβέρνηση δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της τραγωδίας, για μια ακόμη φορά σπεύδει, με ανακοίνωση της ΝΔ, να αποδώσει την ευθύνη στους πολιτικούς της αντιπάλους. Αλλά αυτή τη φορά ξεπερνά ακόμη και τα όρια της γραφικότητας.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων -και τονίζουμε όχι μηχανικών ή ελεγκτών- από τη ΡΑΣ, που όμως… αποφάσισαν και υπέγραψαν οι υπουργοί της! Αποσπάσεις καθόλα νόμιμες που ισχύουν για όλα τα κόμματα και για όλους τους βουλευτές. Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν μέσα στον πανικό τους;”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ