Πρώτη κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη με φόντο την Βασ. Όλγας

Δούκας Μπακογιάννης

Η διαφωνία τους για το «πλάνο» κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Όλγας, στάθηκε η αφορμή της προειδοποίησης του Χάρη Δούκα προς την απερχόμενη δημοτική αρχή

Το… καλό κλίμα της πρώτης συνάντησης Χάρη Δούκα με Κώστα Μπακογιάννη… Δεν κράτησε πολύ, γιατί η πρώτη ουσιαστική διαφωνία τέθηκε μεταξύ τους, και αφορά το πλάνο κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Όλγας.

Να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα

Ειδικότερα, ο κ. Δούκας σημείωσε «Δεν μπορεί η απερχόμενη δημοτική αρχή να δημιουργεί τετελεσμένα σε μία βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Ειδικά σε μία περίοδο μετάβασης που προσπαθούμε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τη δημιουργία συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Όλγας, χωρίς σε καμία περίπτωση να απεμπολούμε το όραμα μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα και την ενοποίηση των δημόσιων και πράσινων χώρων», εξηγεί στη δήλωσή του ο Χάρης Δούκας και καταλήγει:

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας εδώ και 3 χρόνια χώρισε το κέντρο της Αθήνας στα δύο, έχει προκαλέσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δεν απομάκρυνε τα αυτοκίνητα από το κέντρο, αύξησε την ατμοσφαιρική ρύπανση και συνεχίζει να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς. Στόχος μας είναι να μειώσουμε την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην πόλη, λαμβάνοντας σε κάθε χρονική στιγμή υπόψη τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Καλώ την απερχόμενη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ