Ποιά είναι η πραγματική αριστερά «σύντροφοι»;

Στάλιν

Η ομάδα των 11 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμές πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρεσβεύει τις θέσεις της αριστεράς

Πρόκειται για το διαχρονικό «επιχείρημα» των αριστερών, που διαφωνούν με συντρόφους τους. Αιθεροβατώντας μεταξύ πραγματικότητας και προτροπών του Μαρξ, έχουν φτιάξει μία ουτοπιστική κοινωνία με επαναστατικό περιτύλιγμα και επικίνδυνο περιεχόμενο.

Από τον Μαρξ στον Λένιν και τον Στάλιν

Το ευαγγέλιο του κάθε αριστερού είναι τα συγγράμματα των Μαρξ και Ένγκελς που οδηγούν στην ρώσικη επανάσταση και την δικτακτορία του προλεταριάτου. Η θεωρία που διατύπωσαν, μεταφράζεται στα ολοκληρωτικά καθεστώτα των Λαϊκών Δημοκρατιών, στους Λένιν, Ρίκοφ και Στάλιν της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, στον Μάο της Κίνας… Έως τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέα. Επικαλώντας τους, οι πιο ρομαντικοί αριστεροί θα απαντήσουν «πως δεν είναι αυτή η αριστέρα», ενώ οι πιο ιδεολόγοι θα εκτιμήσουν πως πρόκειται για πραγματικούς ηγέτες… αυτοί λοιπόν είναι οι πιο επικίνδυνοι αριστεροί…

Έλλειμμα δημοκρατίας

Όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησαν τον Στέφανο Κασσελάκη για αυταρχικές μεθόδους της ομάδας του, που δεν συνάδουν με το πνεύμα της αριστεράς… αλλά αυτό εφάρμοσαν οι προαναφερθέντες ηγέτες των κομμουνιστικών συστημάτων, αυτή ακριβώς είναι η αριστερά… Αυταρχισμός, επιβολή… και όποιος δεν συμφωνεί να αγνοείται στα Γκούλανγκ… Αυτό πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή Τσίπρα, το ίδιο ακολουθεί και ο Κασσελάκης.

Η πολιτική ορθότητα και η χειραγώγηση

Ο σύγχρονος φασισμός έχει αριστερό πρόσημο και εκπροσωπείται από την πολιτική ορθότητα, την σύγχρονη τακτική χειραγώγησης και πολιτικού εκφοβισμού, που βάζει πλαίσια στην ελεύθερη σκέψη και χαλιναγωγεί απόψεις…

Το φάσμα της αριστεράς

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα επιμερίζονται ως εξής:

  • Ναζισμός
  • Κομμουνισμός
  • Φασισμός
  • Μιλιταρισμός

Το πολιτικό φάσμα επιμερίζεται στον κρατικισμό και στην ελεύθερη οικονομία. Ο κρατικισμός, είναι απέναντι σε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο των πολιτών και της περιουσίας τους. Αντιθέτως η ελεύθερη οικονομία, ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία, επιθυμώντας την ελεύθερη διακίνηση του χρήματος και των ιδεών.

Από τα παραπάνω ολοκληρωτικά συστήματα, ο ναζισμός, γνωστός ως εθνικοσοσιαλισμός, εμπεριέχει όλες τις ιδέες της αριστεράς, του κλειστού συστήματος και του ελέγχου από το κράτος, με την μόνη διαφορά πως πρόκειται για Εθνικιστές – Σοσιαλιστές, όπως προκύπτει ετυμολογικά. Ο Φασισμός έχει γεννηθεί επίσης από το πρώην στέλεχος του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος, κοινωνικό φιλόσοφο και υπουργό παιδείας του καθεστώτος του Μουσολίνι, Τζιοβάνι Τζεντίλε. Ο Τζεντίλε, ουσιαστικά εξέλιξε τις ήδη ολοκληρωτικές ιδέες του Μαρξ, ακόμα στο πιο ακέραιο, δίνοντας την πλήρη εξουσία στο κράτος, καταργώντας την ιδιωτική περιουσία. Σύμφωνα με την ιδεολογία που διατύπωσε, όλα ανήκουν στο κράτος εντός της επικράτειας τους. Ουσιαστικά, ο Τζεντίλε αναφερόταν ο ίδιος στην ιδεολογία του ως «Ολοκληρωτισμός».

Ο Μιλιταρισμός είναι το μόνο δικτατορικό καθεστώς, που αφήνει την οικονομία να κινείται ελεύθερα, ελέγχοντας ωστόσο μόνο τις απόψεις και τον πληθυσμό, έχοντας τις βάσεις του στη νεοφιλελεύθερη οικονομία του Άνταμ Σμιθ. Είναι το μόνο από τα 4 καθεστώτα που μπορεί να τοποθετηθεί στο φάσμα της δεξιάς, σε αντίθεση με τα άλλα 3, τα οποία βασίζονται στον Μαρξ, άρα κινούνται στην αριστερά.

Το αφήγημα της αριστεράς στην ελληνική πραγματικότητα

Η χώρα μας έχει γνωρίσει μόνο την μιλιταριστική δικτατορία την περίοδο της επταετίας 1967 – 1974. Επομένως, για το λαϊκό αίσθημα, η δικτατορία έχει δεξιό πρόσημο. Πάνω σε αυτήν την μαύρη περίοδο, η ελληνική αριστερά, δημιούργησε το αφήγημα της, χειραγωγώντας και κτίζοντας μία «ιδεολογική υπεροχή», πάνω σε ουτοπιστικές συνθήκες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ