Πλεύρης για Πρέσπες: Ο μόνος που εγκαλεί την Ελλάδα να φέρει τα πρωτόκολλα συνεργασίας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Πλεύρης για Πρέσπες: Ο μόνος που εγκαλεί την Ελλάδα να φέρει τα πρωτόκολλα συνεργασίας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Καρφιά» Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνθήκη των Πρεσπών

Από το βήμα της Βουλής μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις με τη Συνθήκη των Πρεσπών, πετώντας τα «καρφιά» του τόσο για την κακή συμφωνία, όσο και για την στάση που τηρεί ακόμα και σήμερα, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι εναντίον της συνθηκής αυτής.

Ειδικότερα, σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Πλεύρης είπε ότι άπαξ και ψηφίστηκε (η συνθήκη των Πρεσπών), οι μόνες δυνατότητες που υπάρχουν «είναι να παρακολουθείς την τήρηση αυτών των διεθνών συνθηκών και να κάνεις τις πράξεις που ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει στάση η Νέα Δημοκρατία: Η ΝΔ είναι, ήταν και θα είναι κατά της συνθήκη των Πρεσπών. Αλλά είναι ψηφισμένη διεθνής συνθήκη και άρα δεσμεύει την χώρα. Και η δυνατότητα η οποία υπάρχει, είναι να παρακολουθείς (την τήρησή της) και να έχεις ένα κρατημένο βασικό όπλο που είναι η ευρωπαΐκή προοπτική, από τη στιγμή που η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει εκχωρηθεί.

Άθλια συνθήκη, δεν ήταν ούτε καν κατοχυρωμένη σε αυτά τα ελάχιστα

Συνεπώς πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, οι υπεύθυνοι πολιτικά ήταν αυτοί που τον Ιανουάριο του 2019 ψήφισαν την συνθήκη. «Και σήμερα αυτά τα οποία γίνονται δείχνουν ακριβώς ότι αυτή η κακή συνθήκη, αυτή η άθλια συνθήκη, δεν ήταν ούτε καν κατοχυρωμένη σε αυτά τα ελάχιστα. Και ο μόνος που εγκαλεί την Ελλάδα να φέρει τα πρωτόκολλα συνεργασίας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. [..] Σε αυτή την κακή συνθήκη με την οποία ποδηγετήσατε τη χώρα εμείς ερχόμαστε και λέμε: πάμε να προστατέψουμε ότι μπορεί να γίνει και προφανώς αυτή η προστασία γίνεται παρακολουθώντας την άλλη πλευρά και μη ολοκληρώνοντας διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν επιστροφή..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ