Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Βουλή

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγική δολοφονίας της 28χρονης

Η νέα τραγική υπόθεση έκφυλης βίας που κατέληξε στη νέα γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μετατρέπεται σε πεδίο σφοδρής πολιτικής σύγκορουσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την αντιπαράθεση πυροδοτούν τα στοιχεία, που βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα μετά την δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος υπογραμμίζει η κυβέρνηση και κατηγορεί για υποκρισία και επικοινωνιακή διαχείριση της στυγερής δολοφονίας τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Οι τοποθετήσεις και οι εντάσεις

«Να μην παίρνουμε κεφάλια πριν γίνει η έρευνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης και πως «η δική μας κυβέρνηση έβαλε ισόβια, είναι η εσχάτη των ποινών. Τι προτείνουν να επανέλθει η θανατική ποινή;»

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης πρότεινε «να νομοθετήσουμε ποινικά τον όρο γυναικοκτονία όπως βλέπουμε και εδώ άλλο ένα παράδειγμα μιας γυναικοκτονίας». Είπε επίσης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως: «Έχουμε ζήτημα ασφάλειας στη χώρα μας ασφάλειας που αφορά στην εγκληματικότητα, όσον αφορά στην ενδοοικογενειακή βία, όσων αφορά στην πολιτική προστασία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία, η οποία απερρίφθη.

«Tο ποινικό και δίκαιο δεν μπορεί να διαπνέεται από διατάξεις χωρίς κανένα έννομο δικονομικό αποτέλεσμα», τόνισε από τη Βουλή η Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε πως, «οι δολοφονίες γυναικών με έμφυλα χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν μια άλλη αντιμετώπιση στο ποινικό επίπεδο».

Νέα επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε για το θέμα το ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι: «Tο αφήγημα νόμος και τάξη της κυβέρνησης κατέρρευσε» και πρόσθεσε πως, «υπάρχει διάχυτο το αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Ντροπή και αίσχος για το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση, που αφήνουν απροστάτευτες τις γυναίκες. Εδώ και τώρα να παρθούν γενναία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Βελόπουλος επεσήμανε πως: «Ο αστυνομικός είναι για τον πολίτη. Ο νόμος και η τάξη απαρέγκλιτοι κανόνες» και ο κ. Κοντης από τους Σπαρτιάτες είπε πως «σε πολλές φορές αυτοί που τιμωρήθηκαν είναι αστυνομικοί όταν χρειάστηκε να επέμβουν σε περιστατικά βίας».

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ο Δημήτρης Νατσιός ανέφερε πως «ο φρουρός που παρακολουθούσε απαθής την δολοφονία ήταν μπλεγμένος σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ