Οικονόμου σε Τσαπανίδου: Μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ πως τα τρένα λειτουργούσαν τέλεια επί των ημερών του

κυβερν. εκπροσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στην τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «ζήτησε συγνώμη τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, κυβερνήσεων και διοικήσεων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2016», προσθέτοντας ακόμα πως «η μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επι των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

 

 

Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών. Ζήτησε συγνώμη τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, κυβερνήσεων και διοικήσεων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2016. Γιατί αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Ταυτόχρονα εγγυήθηκε διαφάνεια στην έρευνα, την ανάδειξη των ευθυνών και τον καταλογισμό των συνεπειών. Ενώ αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία. H μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επι των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ