Οικονόμου: «Να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα, ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να γνωρίζει για το χάος στο Σταθμαρχείο Λάρισας»

Οικονόμου

Απαντήσεις σε ερωτήματα για το σιδηροδρομικό δίκτυο, την ελληνική οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και τη συνέντευξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «εθελοτυφλεί» αλλά έχει πλήρη γνώση των «δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο Κράτος μας, αλλά και στη χώρα μας εν γένει», περιλαμβανομένων και αυτών του σιδηροδρόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε ότι η υποδομή του σιδηροδρόμου λειτουργούσε σε ποσοστό μικρότερο του 30% και πλέον έφτασε στο 70%. «Δεν θα μπορούσε να γνωρίζει όμως το χάος που επικρατούσε στο Σταθμαρχείο της Λάρισας ή για τις πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων», διευκρίνισε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Και για να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο Πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο Κράτος μας, αλλά και στη χώρα μας εν γένει. Και είναι προσηλωμένος στην αντιμετώπισή τους με σχέδιο, αλλά και με ισχυρή πολιτική βούληση. Είτε αυτό αφορά τη θωράκιση της χώρας, είτε αφορά την οικονομία και την αγορά εργασίας, είτε αφορά τις παθογένειες του Κράτους και τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, είτε αφορά τα εισοδήματα των πολιτών, την υγεία κ.α. Ξέρει τι έγινε, ξέρει τι μένει να γίνει και πώς θα γίνει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους σιδηρόδρομους. Ο Πρωθυπουργός γνώριζε ότι παραλάβαμε μια υποδομή που ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, λειτουργούσε σε ένα ποσοστό μικρότερο από το 30%. Γνώριζε τις προσπάθειες για το ξεμπλοκάρισμα και και υλοποίηση της σύμβασης και πώς έφτασε το έργο στο 70%, γνώριζε για τα προβλήματα, τις αδυναμίες στο σιδηρόδρομο. Γνώριζε, λοιπόν και αναγνώρισε και τη δική μας ευθύνη, έμπρακτα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Δεν ξέρει όμως, και κανείς Πρωθυπουργός δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει, για τις συμπεριφορές και τις πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων, δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ στη Λάρισα, πως διαμορφώνονται οι βάρδιες, δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για το χάος που επικρατούσε στο Σταθμαρχείο της Λάρισας, δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για υπαλλήλους οι οποίοι δεν τηρούν τους κανονισμούς και φέρονται εκτός του πλαισίου. Και νομίζω ότι το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και η ευθύνη και η σοβαρότητα που πρέπει να υπάρξει, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε καμιά συγκάλυψη, αλλά να οδηγηθούμε και στην πλήρη ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων δεν συνάδει με τις λαϊκιστικές αντιπολιτευτικές προσεγγίσεις του ζητήματος αυτού».

 

Δείτε βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ