Ο Βελόπουλος επιτίθεται σε ελληνική εφημερίδα και στηρίζει τον Σουνακ (Βίντεο)

Βελόπουλος

Ο «πατριώτης» Κυριάκος Βελόπουλος δικαιολογεί την προσβολή του Ρίσι Σούνακ προς τον ελληνικό λαό και βάζει στο στόχαστρο του τον Πρωθυπουργό και την εφημερίδα «ToManifesto»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στο βήμα της Βουλής στις 29/11/2023, προέβη σε μία πρωτοφανή επίθεση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την εφημερίδα το «ToManifesto» και επεκτάθηκε στο σύνολο του τύπου, δικαιολογώντας και επιβραβεύοντας την στάση του Ρίσι Σούνακ.

Διαστρέβλωση αλήθειας

Ειδικότερα, ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να ανακατασκευάσει το γεγονός, πλάθοντας μία εντελώς διαφορετική «αλήθεια». Άρχισε το λόγο του, σημειώνοντας πως «η πολιτική είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, και επειδή ασκείται πολύ επιδερμικά από την κυβέρνηση σας, θα ασχοληθώ και λίγο και με τον Σούνακ… την υπόθεση του Σούνακ». Από το σημείο αυτό, ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου, αντιεθνική επίθεση, που το μένος του φτάνει στα όρια της εμμονής.

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Είναι κωμικό πραγματικά, έχετε αλώσει όλα τα ΜΜΕ, δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο, σε όλα τα κανάλια, όλες τις εφημερίδες, όλα τα σάιτ» και αναρωτήθηκε «πόσα εκατομμύρια έχετε εξεργυρώσει, τα ψέματα που λέγατε;». Στο σημείο αυτό βγάζει την εφημερίδα «ToManifesto» και προβάλει ως απόδειξη των λεγόμενων του, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, διαστρέφοντας την αλήθεια, ισχυριζόμενος:

Με την εφημερίδα στο χέρι ανέφερε: «Απόδειξη, πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη. Manifesto, “Ο Μητσοτάκης με τον Σούνακ στην Downing Street”». Από το σημείο αυτό, ξεκινάει ένα κρεσέντο συκοφάντησης και λασπολογίας, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να ισχυρίζεται: «Λες και είναι πολιτική επίσκεψη» και με δυνατή φωνή υπογράμμισε «ιδιωτική επίσκεψη είναι, σαν να πηγαίνω εγώ στου Τσιάρα το σπίτι να πιω καφέ. Και το κάνατε τρεις μέρες πριν…», ειρωνευόμενος «μεγάλη συνάντηση του μεγάλου ηγέτη Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σούνακ, θα αλλάξουν τον κόσμο… οι δύο μεγάλοι ηγέτες. Αυτά είναι κωμικά που κάνετε, αλλά ταΐζετε σανό με τα μέσα ενημερώσεως, που πληρώνεται αδρά, να γράφουν ό, τι τους λέτε.» 

Υποστήριξη Σούνακ

Η συνέχεια του λόγου του, ήταν εντελώς αντίθετη με τις θέσεις ενός κόμματος που ισχυρίζεται πως προασπίζει τα ελληνικά συμφέροντα. Αναρωτήθηκε, ισχυριζόμενος: «Πάμε και στην ουσία, ήταν σε πενθήμερες διακοπές ο Πρωθυπουργός στο Λονδίνο, ναι ή όχι;- Ήταν – Ήταν επίσκεψη εργασίας, γεύματα και όχι επίσημη επίσκεψή; – Ήταν – Σταματήστε λοιπόν, να λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό. Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι, αυτή είναι η αλήθεια, πήγατε να κάνετε τον ένδοξο Μητσοτάκη να συναντιέται με τον Σούνακ… για να κάνατε δουλεία… δεν ξέρω τι δουλεία, θα σας πω σε λίγο… Γιατί πραγμνατικά είναι κωμική η κατάσταση… Θες να θίξεις το θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνος, δεν το θέτεις 36 ώρες πριν, για να του δώσεις άλλοθι του αλλουνού, να αντιδρά και να μην στα δώσει. Τα λες μπροστά του, παρουσία του και on-camera, και όχι 36 ώρες πιο πριν δίνοντας άλλοθι για να σου ρίξει πόρτα». Για να καταλήξει στην φωτογραφία της συνάντησης  του Σούνακ με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ισχυριζόμενος πως η Ελλάς υπέστη σύνθλιψη…

Δείτε το βίντεο από το 4.25 έως το 6.55

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ