Νίκος Φίλης: «Είδα τα ΜΑΤ να ξεκινούν τα επεισόδια – Καλώ τον Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που καταθέτω»

Νίκος Φίλης: «Είδα τα ΜΑΤ να ξεκινούν τα επεισόδια – Καλώ τον Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που καταθέτω»

Ευθύνες στις δυνάμεις των ΜΑΤ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας επέρριψε ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν ενώ ολοκληρωνόταν η πορεία διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τα όσα υποστηρίζει ότι είδε από το γραφείο του, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή του στη διαδήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο κ. Φίλης σημειώνει ότι ενώ η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική “μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια”.

“Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ’ τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω” προσθέτει.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού, ρωτώντας αν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη συγγνώμη σημαίνει εκφοβισμός της νεολαίας και ξύλο.

 

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη:

Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο.

Είχα μόλις ανέβει στο γραφείο μου, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή μου στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βγήκα στο μπαλκόνι για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης. Και παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα.

Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί.

Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ’ τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω.

Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: “θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις”. Έτσι εννοεί το “συγγνώμη” για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;

Σε κάθε περίπτωση η εξαχρείωση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΛΑΣ είναι σαφής. Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας.

Στροφή από Νίκο Φίλη: Ο Καραμανλής οδήγησε στην ξέρα την οικονομία
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το site της εφημερίδας “Αυγή” ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο, όπως υποστηρίζει, φαίνεται ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται με μοναδικό στόχο να διαλύσουν την πορεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ