Νίκος Φίλης: Άφησε «παράθυρο» για ανοιχτά σύνορα – «Όποιος έρχεται ικέτης, να εξετάζεται η περίπτωσή του» (Βίντεο)

Νίκος Φίλης: Άφησε «παράθυρο» για ανοιχτά σύνορα – «Όποιος έρχεται ικέτης, να εξετάζεται η περίπτωσή του» (Βίντεο)

Προβληματισμό για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό σε περίπτωση που μετά τις εκλογές βρεθεί στην κυβέρνηση προκαλούν σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης ρωτήθηκε για το αν θα αλλάξει κάτι στη μεταναστευτική πολιτική, αν θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα σε περίπτωση που συγκροτηθεί κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25. «Θα εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι βεβαίως θα πρέπει να διασφαλίζεις τα σύνορά σου αλλά με τη δυνατότητα όποιος έρχεται ικέτης στα σύνορα να μπορεί να εξετάζεται η περίπτωσή του του και όχι να γίνονται επαναπροωθήσεις με κόστος ζωών» απάντησε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Τέλος στις επαναπροωθήσεις;» ρωτήθηκε εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε ξανά «θα πρέπει να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο με σεβασμό στα σύνορά μας».

Ο Νίκος Φίλης ρωτήθηκε και για τον φράχτη στον Έβρο και αν θα συνεχιστούν τα έργα για την επέκτασή του και απάντησε «τον φράχτη τον ρίξαμε; Κυβερνήσαμε 5 χρόνια, τον ρίξαμε τον φράχτη; Εμεις κυβερνήσαμε, δεν το ρίξαμε τον φράχτη. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα σχέδια».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ