Νέα Αριστερά: Η Έφη Αχτσιόγλου «αδειάζει» Τσακαλώτο για ενδεχόμενη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αχτσιόγλου

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κινήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με τις συνεργασίες και τις συγκλίσεις

«Σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχουν δυνατότητες δομικής συνεργασίας», διεμήνυσε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Αριστεράς, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του OPEN, αδειάζοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ευρύτερη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Την ίδια στιγμή άνοιξε την πόρτα στον αποχωρήσαντα  ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη επιβεβαιώνοντας πως «υπάρχουν διαύλοι επικοινωνίας».

Πολιτικός ο λόγος που δεν ορίστηκε επικεφαλής

Για τον λόγο που δεν ορίστηκε επικεφαλής της νέας Κ.Ο αναφέρθηκε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας: «ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός αφού πριν από λίγο καιρό ήμουν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της νέας ΚΟ. Εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

Μέτωπο ενάντια στη κυβέρνηση με μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στους στόχους του νέου κόμματος, αποσαφηνίζοντας πως θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό πολιτικό πόλο, απέναντι από την κυβέρνηση και την δεξία, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του. Ειδικότερα, η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι «το μέτωπό μας είναι με την δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο του σχήμα δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Στην συνέχεια σχολίασε τα δύο μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λίγες ημέρες, σημειώνοντας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ σε επίπεδο αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ